Rīta Panorāma

Saruna ar veselības ministru Danielu Pavļutu par Pasaules čempionātu hokejā- ar vai bez skatītājiem?

Rīta Panorāma

Intervija ar mūzikas producentu Arstarulsmirus par jauno izdoto albūmu "Pie zemes"

Latvijas Kultūras akadēmijas režijas diplomdarbs "Persona" ar Nacionālā teātra zvaigznēm

Nacionālajā teātrī iestudē Ingmara Bergmana «Personu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Topošais režisors Mārtiņš Gūtmanis, kurš pavasarī absolvēs Kultūras akadēmiju, Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē iestudē savu diplomdarbu – Ingmara Bergmana “Personu”. Iestudējuma pamatā slavenās kinofilmas scenārijs. Pirmizrāde gaidāma 28. maijā.

Jaunais režisors atzīst, ka sākumā esot bijis bail no pieredzējušajiem kolēģiem. Aktieris Gundars Grasbergs teic: “Skaisti, ka ir jauniem cilvēkiem uzdrīkstēšanās. Tas ir liels handikaps, kas piemīt jaunībai.”

Iestudējums paver saktu uz noslēpumu, kā jūtas radošs cilvēks, trauslo pasauli, kurā nonāk slavena aktrise Elizabete Voglere, kuru izrādē spēlē Maija Doveika. Viņa atklāj:

“Baisākais atzinums par šo sievieti ir, ka viņa ir pilnīgi normāla.

Gan ārstiem, gan medmāsām tās ir vislielākās šausmas – ka atved uz slimnīcu cilvēku, kurš ir pilnīgi normāls un tomēr disfunkcionāls.” Viņa arī ir pārliecināta, ka “privātās telpas atklāšana mūsdienās ir nojaukusi lielu maģiju par aktieriem, māksliniekiem, bet Bergmanam tas varbūt bija kaut kas sensacionāls”.

“Neprātīgā vēlme būt pašam, tā, man liekas, ir katra teātra cilvēka problēma. Tāds milzīgs jautājums, ko kaut kādā brīdī aktieris uzdod sev,”

saka Zane Jančevska.

Izrādi veido aktieri – Maija Doveika, Zane Jančevska, Madara Bore, Gundars Grasbergs, komponists Platons Buravickis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfs Ģirts Dubults un scenogrāfs Andris Kaļiņins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti