Kultūras ziņas

"Irānas konference" uz virtuālās skatuves

Kultūras ziņas

Mākslas akadēmija aicina palikt tiešsaistē

Teātri slēdz sezonu

Nacionālais teātris un Liepājas teātris slēdz sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Reaģējot uz valdības lēmumu līdz 9. jūnijam pagarināt valstī ārkārtējo stāvokli, Latvijas Nacionālais teātris un Liepājas teātris paziņojuši, ka šajā sezonā izrādes vairs nenotiks, kas nozīmē, ka šajos teātros sezona ir beigusies.

Nacionālā teātra pārstāvji paziņojumā par sezonas slēgšanu atzīmē: "Taču tikmēr strādājam pie vairākiem #Ēkultūras projektiem, ko jau drīz piedāvāsim piedzīvot virtuāli, un radoši un praktiski plānojam teātra attīstību nākotnē un jaunās sezonas darbus."

Nacionālais teātris atceltās izrādes iespēju robežās plāno pārcelt uz vēlāku laiku, un uz tām iegādātās biļetes būs derīgas. Ja izrādi nebūs iespējams pārcelt un tā tiks atcelta, biļešu īpašniekiem būs iespēja apmeklēt citu līdzvērtīgu Nacionālā teātra izrādi vai arī saņemt naudu par iegādātajām biļetēm.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Līdzīgs rīcības plāns ir arī Liepājas teātrim, kas repertuārā paredzētās izrādes plāno pārcelt uz 2020./2021.sezonu. Uz izrādēm iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas. Teātra administrācija aicina saglabāt iegādātās biļetes.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. No 12. maija var notikt nelieli kultūras pasākumi, pakāpeniski atsāk darboties muzeji un bibliotēkas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti