Nacionālais teātris par pērnās sezonas labākajiem aktieriem izraugās Maiju Doveiku un Ivaru Kļavinski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atklājot savu simto jubilejas sezonu, Nacionālais teātris 7.augustā tradicionāli pasniedza ceļojošās balvas iepriekšējās sezonas labākajiem aktieriem. Elzas Radziņas kulonu saņēma Maija Doveika par Emmas lomu izrādē "Cilvēki, lietas un vietas", bet Kārļa Sebra gredzenu – Ivars Kļavinskis par Antuāna lomu izrādē "Tas pasaules gals".

Abi aktieri šīs balvas saņem jau otro reizi. Savukārt Veltas Līnes ceļojošo balvu – Antas Klints gredzenu – par spilgtāko mīlētājas lomu saņēma Agnese Cīrule par titullomu izrādē "Salome". Par savām aizvadītās sezonas gada izrādēm Nacionālais teātris izvēlējies iestudējumus "Klūgu mūks" un "Tas pasaules gals".

Maija Doveika komentē E. Radziņas kulona saņemšanu
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Elzas Radziņas kulona saņēmēja, aktrise Maija Doveika Latvijas Radio atzina, ka iepriekšējā sezona viņai bijusi ļoti piepildīta: “Pagājušā sezona bija brīnišķīga, varu to teikt viennozīmīgi. Tādi darbi, no kuriem es pat negaidīju… Citreiz tu gaidi kaut ko no darba, un ne vienmēr tu to saņem. Ne vienmēr rezultāts ir tik fascinējošs, kā gribētos.

Bet pagājušā sezona bija tāda, ka no katra darba tādā savā specifiskā veidā es saņēmu milzīgu gandarījumu un prieku.

Un tie bija tik dažādi – “Klūgu mūks”, “Cilvēki, lietas un vietas”, “Arī vaļiem ir bail”. Katra lomiņa pilnīgi atšķirīga un par citu tēmu. Vienkārši brīnišķīgi. Esmu ļoti pateicīga par tādu iespēju. Mana ceļa sākums nesolījās būt tāds, kāds ir šis brīdis. Un šis brīdis ir brīnišķīgs.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti