Kultūras ziņas

Izstāde par skeletona karaļiem

Kultūras ziņas

Sutas un Vidberga dialogs

Nacionālais teātris līgos Druvienā

Nacionālais teātris gatavojas līgošanai Druvienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad aprit 30 gadi kopš Druvienā, vēsturiskajās “Silmaču” mājās, notika pirmais Nacionālā teātra brīvdabas uzvedums “Skroderdienas Silmačos” Alfrēda Jaunušana režijā. Svinot jubileju, teātra kolektīvs nolēmis atkal doties uz Gulbenes rajona Druvienu, kur režisore Indra Roga radīs un rādīs jaunu brīvdabas versiju leģendārajai Rūdolfa Blaumaņa lugai.

Jau vēstīts, ka sadarbības līgums par svētku svinēšanu un "Skroderdienu" izrādīšanu Druvienā noslēgts papagājušā gada rudenī.

Līdz 1991. gadam Druvienā “Skroderdienas Silmačos” bija noskatījušies vairāk nekā 100 000 skatītāju. 1980. gadu beigās līgošanai Druvienā bija būtiska loma trešās atmodas vēsturē, un joprojām tas tiek uzskatīts par grandiozāko notikumu pēckara Latvijas teātra dzīvē.

Šogad Nacionālā teātra vadība pēc Gulbenes novada ļaužu daudzu gadu pūlēm beidzot ir ļāvusi sevi pierunāt 23. jūnija vakaru pavadīt Druvienā, spēlējot Blaumani.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka tās būs divas dažādas izrādes – viena izrāde, kas iet teātrī šobrīd, un tā, kas būs Skroderdienās. Uz tās pašas bāzes, kas ir teātrī, tiks izveidota pilnīgi jauna izrāde. Ar vietējiem kolektīviem, cūkām, aitām, zirgiem, ugunskuriem utt. Atšķirības jau nav - toreiz vai tagad, bet, ka tas nav viegli un nav lēti, un tas, ka tam ir riktīgi jāsaņemas..." skaidro Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

"Es domāju, ka mums būs grūtāk nekā tiem, kas ampelējas," atzīst Antonijas lomas atveidotāja Dita Lūriņa, bet Dūdars Uldis Anže papildina ar pārliecību, ka skatītāji palīdzēs, jo būs "noskaņoti uz šo Jāņu un līgošanas stīgu".

Vasaras saulgriežos Druvienā pulcēsies daudz līgotāju, kuri svētkus varēs sākt baudīt jau no pusdienlaika. Bet pēc leģendārās izrādes Līgo nakts dejas līdz saullēktam spēlēs grupas “Auļi” un “Elktrofolks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti