Kultūras ziņas

"Garlaicības muzejs", kurā garlaicības nav

Kultūras ziņas

Ķemeros uzņem filmu "Ko zina klusā Gerda"

Latviskā un eksotiskā baleta sezona

Nacionālais balets jaunajā sezonā gatavo divus jauniestudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gaidāmajai sezonai Latvijas Nacionālais balets gatavo divus jauniestudējumus. Vienu no tiem iestudē starptautiski pazīstams horeogrāfs, savukārt otrs pirmo reizi skatuves dejā stāstīs latviešiem labi pazīstamu stāstu.

Latvijas Nacionālā baleta dejotāji šobrīd aktīvi gatavojas viesizrādēm Tallinā, kur jau šīs nedēļas nogalē piedalīsies prestižajā Birgitas festivālā. Mūsu balets uz kaimiņvalsti vedīs divus iestudējumus. Viens no tiem – "Karlsons lido..." – pirms četriem gadiem saņēma Lielo mūzikas balvu kā Gada iestudējums un joprojām tiek rādīts mazajiem un lielajiem skatītājiem.

Jaunajā sezonā Nacionālais balets ir ieplānojis divus jauniestudējumus. Viens no tiem šoreiz dejā mūs atkal aicinās lustēties "Skroderdienās Silmačos". Tāpat kā jau minētā “Karlsons lido...”, arī šī iestudējuma komponists būs Juris Karlsons un horeogrāfs Aivars Leimanis.

"Izaicinājums ir milzīgs. "Skroderdienas Silmačos". Kas no tā izdosies – tad redzēs," sacīja Leimanis.

Savukārt eksotiskākas notis uz baleta skatuves iedzīvinās kubiešu izcelsmes Bežāra baleta horeogrāfs Hulio Arosarena. Izdejoti tiks Mocarta un Šopēna skaņdarbi iestudējumā “Dons Žuans”.

"Šeit ir klasiskais balets un klasiskā baleta kompānija. Tādēļ es nemēģinu atkāpties no tradīcijām. Tomēr šis nebūs tāds ierastais klasiskais balets. Tajā esmu ielicis arī savu izjūtu par kustību.

Dažās vietās būs jūtami, piemēram, latīņu dejas piesitieni. Šīs lietas var un vajag miksēt, lai radītu to, ko sauc par deju," sacīja horeogrāfs.

Iestudējumā galvenās lomas atveidos jaunie Nacionālā baleta solisti Kārlis Cīrulis un Jūlija Brauere.

“Dona Žuana” pirmizrāde gaidāma šī gada novembrī. Savukārt Skroderdienu Antonija pie skatītājiem nonāks nākamā gada aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti