Dienas ziņas

Balvu novadā atklāta vērienīga kūdras ražotne

Dienas ziņas

"Tumsas vara" Jaunajā Rīgas teātrī

Nacionālais teātris ieskandina sezonu

Nacionālā teātra sezonas ieskaņā Rubenis andelē biļetes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lepojoties ar teju visu jauno režisoru vārdiem savā radošajā komandā, šo sezonu gatavojas uzsākt Latvijas Nacionālais teātris. Lielākie izaicinājumi – piesaistīt skatītāju pulkam jauniešus un piepildīt zāli arī uz nopietnām izrādēm. Lai to panāktu, sezonas ieskandināšanā Kalnciema kvartālā pie biļešu andelēšanas ķēries pats teātra direktors Ojārs Rubenis.

Bez ierastajiem gardumiem un greznumlietām, Kalnciema tirgū sestdien arī teātra biļetes, un, lai piesaistītu skatītāju Nacionālā teātra jaunajai sezonai, pie andelēšanās ķēries pat pats direktors.

Sūdzēties nevar, priecājas Nacionālā teātra direktors piecas dienas pirms sezonas atklāšanas, atzīstot – uz nopietnām izrādēm zāli piepildīt ir grūtāk, cilvēki vēl joprojām no teātra vairāk gaida izklaidi, tomēr tieši izrādes, kas liek skatītājam padomāt, ir galvenie teātra nākamās sezonas trumpji.

"Nu, pirmkārt mums ir Rainis, ar ko 2015. gadā sāksim. Serebreņņikova izrāde par Raini 29. janvārī. Tagad mums ir jauna režisora pirmizrāde –  "Mans nabaga tēvs"," īsi sezonu raksturo Rubenis.

Bet sestdien Kalnciema kvartālā, gatavojoties gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, - Meža parlaments.

"Teātrī sezona ir sākusies, un es ceru, ka mums izdosies arī ar šo izrādi un šo pasākumu, dabūt klāt daudz jaunus skatītājus, jo, godīgi sakot, tā ir liela mūsdienu problēma, jaunie skatītāji teātrī, viņus ir grūti dabūt," atzīst aktieris Ainārs Ančevskis.

Jau vēstīts, ka savu 96.sezonu Latvijas Nacionālais teātris tradicionāli atklās ar latviešu autora darbu - šoreiz Agneses Rutkēvičas "Mans nabaga tēvs" Elmāra Seņkova režijā. Pirmizrāde notiks 11.septembrī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti