Nacionālā teātra lugu ideju konkursā «nomakšķerētas» sešas ieceres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālā teātra rīkotajā lugu ideju "makšķerēšanas" konkursā 1. vietu ieguva Lauras Sūnāksles lugas "Nolādētie" ideja, 2. vietu – Ilzes Mores lugas "Kukainis" ideja, bet 3. vietu – Lindas Šternas lugas ideja. Veicināšanas balvu piešķīra Klāva Knuta Sukura hiphopam veltītās lugas idejai, bet ievērību guva arī Ineses Tālmanes pieteikums lugai "Ko gan cilvēki teiks?!" un Leldes Jaujas pieteikums lugai "Visi četri vecāki", informēja teātra pārstāvji.

6. jūnijā Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notika lugu ideju "makšķerēšanas" konkursa fināls, kam tika izvirzīti 10 autori, kuri 20 minūšu garumā iepazīstināja ne tikai ar savu lugas ideju, bet arī fragmentu no topošās lugas.

Autorus uzklausīja 10 cilvēku žūrija, kurā darbojās galvenokārt režisori, kas ar potenciālo lugu un tās autoru vēlētos strādāt tuvākā nākotnē. Žūrijas sastāvā – teātra direktors un režisors Jānis Vimba, režisori Edmunds Freibergs, Valters Sīlis, Ināra Slucka, mākslinieks un režisors Reinis Suhanovs, aktrises un režisores – Dita Lūriņa un Marija Bērziņa, aktieri Kaspars Zvīgulis un Raimonds Celms, teātra literārās daļas vadītāja Ieva Struka.

Saskaitot žūrijas balsis un apspriežot ideju atbilstību teātra mākslinieciskajiem plāniem, priekšplānā izvirzījās 6 autori, ar kuriem notiks tālākas sarunas par lugas izstrādi.

Lugu "makšķerēšanas" konkurss tika rīkots, meklējot jaunus ceļus, kā Nacionālajam teātrim piesaistīt autorus, kas vēlas rakstīt lugas par Latvijas cilvēkiem un notikumiem, papildinot teātra repertuāru un kvalitatīvas jaunās dramaturģijas piedāvājumu.

Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks Nacionālā teātra Baltajā zālē 15. jūnijā 14.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti