Krustpunktā

Vides ministrs Kaspars Gerhards: Līdz Saeimas vēlēšanām Latvijā depozītsistēma būs

Krustpunktā

Nedēļas aktualitātes komentē žurnālisti

Nacionālā teātra jaunais direktors Jānis Vimba: Būtu neprāts uzreiz strauji ko mainīt

Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba: Šķiet, «Teātra žurka» savu darbu ir paveikusi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba, kurš jaunajā amatā ir divas nedēļas, sarunā ar Latvijas Radio norādīja, ka Nacionālā teātra tradicionālā izrāde “Teātra žurka”, kā šķiet, savu darbu ir paveikusi.

Vimba uzsvēra, ka visus šos gadus “Teātra žurka” ir uzrunājusi cilvēkus citādi un darījusi to kvalitatīvi, taču vajadzētu meklēt citas alternatīvas. Viņš uzskata šo jautājumu par kutelīgu un ļoti jūtīgu un uzsvēra, ka diez vai risinājumu iespējams rast vienas sezonas laikā.

Vimba arī norādīja, ka nākamā, Nacionālā teātra sezona - simtā - būs Ojāra Rubeņa un viņa komandas sezona, jo paveikts apjomīgs un kvalitatīvs darbs gan mākslinieciskā, gan producēšanas ziņā. Vimba uzskata, ka pārmaiņām teātrī jānotiek lēnām, un par konkrētām iecerēm šobrīd vēl nerunā.

Teātris simtajā sezonā iecerējis arī īpašas izrādes 18. un 19.novembrī, tādējādi sveicot Latviju simtgadē. Plānots, ka šajās izrādēs piedalīsies pilnīgi visi sezonas aktieri. Daudzi aktieri iesaistīti arī nākamās sezonas pirmizrādē – Elmāra Seņkova režisētajā “Pūt, vējiņi!” ar Imanta Kalniņa mūziku, kuru Vimba nodēvēja par episku darbu.

Nacionālā teātra direktors arī izklāstīja principus, kādus ievēros jauniestudējumos – pirmkārt, tai jābūt gan latviešu, gan ārvalstu klasiskajai dramaturģijai, otrkārt, jaunajai oriģināldramaturģijai un, treškārt, netiks aizmirsti arī eksperimenti, izmēģinot jaunus veidus, kā uzrunāt publiku. Par problēmu Vimba uzskata savu darbinieku izdegšanu (iepriekšējā sezonā teātrī nospēlēta 581 izrāde) un norāda, ka tiks domāts par aktieru darba slodzes samazināšanu. Viņš arī neslēpa, ka vēlētos redzēt publikā vairāk gados jaunu cilvēku un ka ar jaunu un jaudīgu režisoru palīdzību cer piesaistīt jauniešus aiznākamajā sezonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti