Nacionālā teātra «Baltajā kubā» būs skatāma «X paaudzes» noslēdzošā epizode

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra spēles laukumā “Baltais kubs” 25. jūnijā ar "Endrjū stāstu" noslēgsies pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem veidotā iestudējumu sērija “X paaudze”, medijus informē teātra pārstāvji.

Nacionālā teātra e-teātra spēles laukumā “Baltais kubs” no 28. maija līdz 25. jūnijam režisore Ināra Slucka veidoja trīs stāstus. Endrjū lomā – aktieris Kaspars Zvīgulis.

Atklāšanas epizode ir izvērsts ievads, kurā Endrjū iepazīstina ar saviem jaunajiem draugiem, īpašu uzmanību pievēršot Dāgam, bezjēdzīgajam darbam birojos un jaunā laikmeta terminoloģijas izveidei jeb X paaudzes leksikai. Otrajā epizodē skatītāji iepazinās ar Klēru un viņas dīvaino ģimeni, uzzināja, kāpēc no āra kafejnīcām regulāri pazūd knaģi, kas nodrošina papīra galdautu turēšanos uz galda virsmas, un kā vislabāk atrast ceļabiedrus, ja gribas bēgt no mājām. Klēras lomā Līga Zeļģe.

Trešā epizode ir pagaidu noslēgums, kurā Endrjū nolemj beidzot pastāstīt arī par sevi, vientulību un alkoholisko kokteiļu spēcīgo vilinājumu.

E-teātra “X paaudzes” trešā stāsta radošā komanda: režisore – Ināra Slucka, aktieris – Kaspars Zvīgulis, tehniskie risinājumi – Reinis Suhanovs, video mākslinieks – Mārtiņš Dāboliņš, video inženieris – Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, skaņu režija – Gints Rutks, producente – Linda Helviga, ierakstu nodrošina – tiesraides.lv.

Pēc pirmizrādes platformā “Zoom” notiks tikšanās ar Ināru Slucku, Kasparu Zvīguli, Mārtiņu Dāboliņu un Jāni Vimbu. Skatītājiem būs iespēja tiešsaistē gan izteikt viedokli un vērtējumu, gan ieklausīties radošās komandas pieredzē un viedoklī par aktiera un tēla, dzīves un mākslas attiecībām un daudzām citām skatītājiem interesējošiem tēmām. Radošā komanda skatītājus ievedīs tajā teātra profesionālajā pasaulē, kura lielākajai daļai skatītāju parasti ir slēgta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti