Nacionālā teātra «Baltajā kubā» – «X paaudze» ar Līgu Zeļģi galvenajā lomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra “Baltajā kubā” trešā pirmizrāde gaidāma 11. jūnijā. Tā būs režisores Ināras Sluckas stāsta “X paaudze” otrā epizode ar Līgu Zeļģi galvenajā lomā, medijus informē teātrī.

Pēc pirmizrādes platformā “Zoom” notiks tikšanās ar izrādes radošo komandu – Ināru Slucku, Līgu Zeļģi, Mārtiņu Dāboliņu un Jāni Vimbu.

Par e-teātra izrādi “X paaudze” pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem teātrī raksta:

“Trīs trīsdesmitgadnieki nolemj uzspļaut tai dzīvei, kāda tā ir, un izkāpt no vājprātā joņojošā konvenciālās dzīves vilciena. Amerika ir pietiekami liela, lai būtu iespējams izdzīvot bez steigas un stāstot stāstus...”

Ja “X paaudzes” pirmajā epizodē skatītāji sekoja līdzi Kaspara Zvīguļa varoņa Endrjū stāstam, tad otrajā – iepazīsies ar Līgas Zeļģes Klēru un viņas dīvaino ģimeni.

Režisore Ināra Slucka stāsta: “Teātris mums šajā gadījumā piedāvāja skatuvi, kas sastāvēja no baltām plaknēm, uz kurām nekā nav, tika dota pilnīgi brīva vieta radošai izpausmei. Un Kaspars Zvīgulis bija tas, kurš uzreiz nāca ar ideju par “X paaudzi”. Es izlasīju romānu un piekritu strādāt ar šo materiālu, komandā aicinot pazīstamo videomākslinieku Mārtiņu Dāboliņu.”

E-teātra trešā stāsta radošā komanda:

  • režisore – Ināra Slucka,
  • tehniskie risinājumi – Reinis Suhanovs,
  • video mākslinieks – Mārtiņš Dāboliņš,
  • video inženieris – Toms Zeļģis,
  • gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš,
  • skaņu režija – Gints Rutks,
  • producente – Linda Helviga,
  • ierakstu nodrošina – tiesraides.lv.
  • Inovāciju partneris – ''Latvijas Mobilais telefons''.

“X paaudzes” 2. epizode “Klēras stāsts” ir trešais darbs e-teātrī “Baltais kubs”, kas tika atklāts ar “X paaudzes” 1. daļu Ināras Sluckas režijā 28. maijā, nedēļu vēlāk skatītājiem piedāvājot Artūra Dīča monologu “Mīlestība pandēmijas laikā” Valtera Sīļa režijā.

“Baltajā kubā” jūnijā plānots vēl viens Valtera Sīļa darbs – Vizmas Belševicas “Baltā sieva”, ko iemiesos Madara Botmane, un noslēdzošā Ināras Sluckas veidotā “X paaudzes” epizode ar Kasparu Zvīguli galvenajā lomā

“Baltā kuba” stāsti tiešsaistē notiek ceturtdienās pulksten 19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti