Nacionālā teātra aktieriem piešķir ASV vīzas dalībai festivālā Baltimorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra aktieri ar savu izrādi "Ceļā uz mājām" varēs piedalīties XIV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos ASV, jo ASV Tēvzemes drošības departaments atkārtoti izskatot pieteikumus, aktieriem piešķīris darba vīzas, liecina paziņojums oficiālajā svētku interneta mājaslapā.

XIV Vispārējie Latviešu dziesmu un deju svētki notiks Baltimorā, Mērilendā no 29.jūnija līdz 3.jūlijam, bet izrādi "Ceļā uz mājām" varēs redzēt 1. un 2.jūlijā.

Oficiālajā paziņojumā Baltimoras dziesmu svētku rīcības komiteja izsaka lielu pateicību Latvijas vēstniekam ASV Andrim Teikmanim par aktīvo iesaistīšanos jautājuma risināšanā, jo papildus Nacionālā teātra izrādei svētku apmeklētāji varēs noskatīties Sanfrancisko Teātra darbnīcas veidoto izrādi "Emīls un Berlīnes zēni".

Jau ziņots, ka iepriekš Nacionālā teātra aktieri no ASV Tēvzemes drošības departamenta saņēma darba vīzu atteikumu, kas bija pamatots ar to, ka izrāde, kuru tie bija plānojuši spēlēt vasarā Baltimorā gaidāmajos ASV latviešu dziesmu svētkos, - Eliota Heiza komēdija "Ceļā uz mājām" - nav latviešu autora darbs, līdz ar to tās izrādīšanai Amerikā nav kultūrvēsturiskas nozīmes.

Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēvica Latvijas Radio iepriekš pastāstīja, ka teātris saņēmis sešas lapas garu atteikuma vēstuli, kurā minēts, ka luga nav latviešu autora darbs, tāpēc tai neesot pietiekamas unikalitātes un pievienotās vērtības, lai to vestu uz ASV. Tas, ka luga tiks spēlēta latviski un latviešu diasporai, neesot izrādījies gana spēcīgs arguments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti