Panorāma

Lai pierādītu vardarbību, jāmaksā

Panorāma

Vērojama cenu celšanās

Nacionālais teātris jaunajai sezonai gatavs

Nacionālā teātra aizvadītās sezonas labākie aktieri - Dita Lūriņa un Uldis Anže

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālais teātris pirmdien ar aizvadītās sezonas labāko aktieru sveikšanu atklāja savu 95.teātra sezonu. Par pagājušās sezonas labāko aktrisi kļuvusi Dita Lūriņa, kurai pasniegts Elzas Radziņas kulons, savukārt aktieris Uldis Anže kā pagājušās sezonas labākais aktieris saņēma Kārļa Sebra gredzenu.

Iepriekš Elzas Radziņas kulons bijis pie Lolitas Caukas, Māras Zemdegas, Daigas Kažociņas un Daces Bonātes, bet Kārļa Sebra gredzens kā sezonas labākajiem aktieriem ticis pasniegts Gundaram Grasbergam, Edmundam Freibergam, Voldemāram Šoriņam un Mārcim Maņjakovam.

Par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā Veltas Līnes gredzenu šodien saņēma aktrise Inga Misāne par Jūliku izrādē "Lilioms".

Aizvadītās sezonas Gada izrāde Lielajā zālē - Indras Rogas iestudētā izrāde "Sieviete, kura nav uzmanības vērta", bet mazajos spēles laukumos - režisores Ināras Sluckas iestudētā izrāde "Zudušo laiku citējot".

Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis uzsvēra, ka aizvadītā sezona bijusi veiksmīga un teātra darbu novērtējuši ne tikai skatītāji, bet arī kritiķi. Aizvadītās sezonas "Spēlmaņu naktī" teātris ieguva piecas balvas, bet par 2012./2013.gada sezonu teātrim ir 27 nominācijas.

Pēc balvu pasniegšanas notika tradicionālā teātra kolektīva fotografēšanās pie teātra fasādes un Baltajā zālē.

Šajā pašā dienā teātra kolektīvs izbrauks uz Valli. Latvijas Nacionālajam teātrim kopš 1985.gada ir tradīcija, katru gadu 5.augustā Alfrēda Amtmaņa Briedīša dzimšanas dienā pulcēties režisora mājās, šobrīd muzejā - Valles "Zvanītāju Bukās", un kopā ar Valles pašdarbības kolektīviem sniegt svētku koncertu. Katru otro gadu muzejs piešķir Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmiju kādam no Nacionālā teātra aktieriem.

Jauno sezonu teātris sāks septembrī sāks 12.septembrī, piedāvājot uzreiz trīs jauniestudējumu pirmizrādes. Šajā dienā pie skatītājiem Lielajā zālē nonāks izrāde "...bagātā kundze..." Ināras Sluckas režijā, "O.Kartes" Jaunajā zālē tiks izrādīts Regnāra Vaivara iestudētais mūzikls "Titāniks", bet Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde "Satisfakcija", kuru iestudē režisors Dāvis Auškāps.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti