Nacionālā teātra aizvadītās sezonas labākie aktieri – Lāsma Kugrēna un Arturs Krūzkops

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar aizvadītās sezonas labāko aktieru un izrāžu godināšanu savu 101. sezonu pirmdien, 5. augustā, atklāja Nacionālais teātris.

Par gada Lielās zāles izrādi atzīti Elmāra Seņkova iestudētie Raiņa "Pūt, vējiņi!", par gada izrādi mazajos spēles laukumos – Toma Treiņa iestudētie "Latvieši" pēc Garlība Merķeļa.

Pagājušās sezonas labākā aktrise ir Lāsma Kugrēna par darbu izrādēs "Cīrulīši" un "Pūt, vējiņi!". Viņa Elzas Radziņas ceļojošo kulonu saņēma jau trešo reizi.

Bet par labāko aktieri atzīts Arturs Krūzkops par lomām izrādēs "Baltiešu gredzens", "Antiņš. Zelts. Kalns" un "Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas 2. teātris". Krūzkops Kārļa Sebra ceļojošo gredzenu saņēma otro reizi.

Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops
00:00 / 00:23
Lejuplādēt
"Sezona bija ļoti interesanta. Tā bija latviešu sezona, un man bija gan Baltā tēva loma Raiņa "Zelta zirgā", gan Aurela loma "Baltiešu gredzenā", kas bija ļoti sarežģīts darbs. Tajā tika ielikts ļoti daudz spēka, un atdeve no kritikas puses pēc tam nebija tik liela, kā mēs reizēm ceram. Bet, ja tu ej iekšā ar sirdi un dvēseli, ir liels prieks, ka kolēģi to redz un novērtē. (..) Viņi tevi redz ikdienā, viņi redz, kā šie darbi top. Kādi tie ir sākumā, kādi tie ir beigās. Viņi šajā procesā visu laiku ir klāt un reizēm redz vairāk, cik tajā ir ielikts un cik izdarīts, nekā, atnākot kritiķiem no malas un vienreiz noskatoties. Lai gan, protams, tam tā arī būtu jābūt – nav jānāk uz izrādi desmit reizes, lai saprastu, cik darba tajā ieguldīts.

Bet šī balva ir īpaša ar to, ka tieši tavi kolēģi tev uzsit pa plecu un pasaka paldies par darbu," atzina Krūzkops.

Savukārt Veltas Līnes ceļojošo balvu – Antas Klints gredzenu – par spilgtāko mīlētājas lomu pagājušajā sezonā saņēma Marija Bērziņa par lomām izrādēs "Aka" un "Cīrulīši".

Nacionālajā teātrī pagājušajā sezonā nospēlētas 568 izrādes, kuras apmeklējuši 171 962 skatītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti