Panorāma

Latvijā dzīvo mazāk kā 2 miljoni cilvēku

Panorāma

Ukrainas lauku ļaudis par dzīvi un politiku

Kaspars Roga debitē drmaturģijā

Mūziķis Kaspars Roga debitē dramaturģijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bīsties no savām vēlmēm, tās var arī piepildīties - tā ir viena no paradoksālajām Dailes teātra jaunuzveduma "Skudru sprints" atziņām. Literārā darba autors ir pazīstamais mūziķis Kaspars Roga.

Grupas "Prāta vētra" bundzinieks Kaspars Roga pusgadu bija nolicis bungas malā un devies uz Āfriku, kur dzīvojis pat bez elektrības, bet dienas gaismā uzrakstījis kinoscenāriju. Atgriezies Latvijā un iedevis to izlasīt režisoram Mihailam Gruzdovam - māsas vīram. Gruzdovs bijis gatavs darbu iestudēt - kinoscenāriju dramatizējumā pārvērtis Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis. Lai pasākums būtu vēl eksotiskāk, tā pirmizrāde notika Vidzemes jaunajā koncertzālē "Cēsis".

"Skudru sprintā" režisors saskatījis daudz mistikas, filozofijas, humora, neparastu situāciju un fantastiska reālisma. Jautāts, vai iestudētu šo darbu, ja tās autors nebūtu sievas brālis, Mihails Gruzdovs saka: "Būtu diezgan stulbi paņemt kaut kādu s***, lai visi pateiktu - ko te viņš dara! Es neesmu pašnāvnieks."

"Sviests ir apstāklī tajā, ka tas nav dramaturģiskais materiāls, bet filmas scenārijs. Kino sapludināt kopā ar teātri – tas vienmēr ir nedaudz riskanti un nedaudz sviestaini," teic aktieris Ģirts Ķesteris, piebilstot - spēlējot Kaspara Rogas darbu, aktieri jauno autoru lobē ar to, kā aktieri šobrīd strādā, tāpēc daudz kas atkarīgs tieši no trupas. "Mēs viņam dodam citu reitingu, citu pasauli. Domāju, ka nekādu pārsteigumu nebūs, ja cienījamais dramaturgs Kaspars Roga pametīs mūziķa karjeru un pievērsīsies pildspalvai," norāda Ķersteris.

Jautāts, vai top vēl kas jauns, "Skudru sprinta" autors Kaspars Roga saka: "Redzēsim, gaidīsim to mūzu. Es negribu nekādus skaļu vārdus teikt. Tas, ko es varu pateikt, šobrīd ir veiksmīgi sāktas sarunas ar vienu Krievijas kino kompāniju. Iespējams, taps arī filma."

Kā vēstīts, 7.jūnijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" pirmizrādi piedzīvoja Kaspara Rogas darbs "Skudru sprints".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti