Kultūras ziņas

Latvijas Kultūras akadēmijā diplomus saņem 146 absolventi

Kultūras ziņas

Ēģiptieši, magones un suns

"OratoriO" pirmais gads un atgriešanās pie skatītājiem

Mūzikas un mākslas telpa «OratoriO» svin pirmo jubileju un atgriežas pie skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šajā vasarā savu pirmo dzimšanas dienu svin Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa kopīgi radītā satikšanās vieta – mūzikas un drāmas telpa “OratoriO”. Viena gada pastāvēšana un atkalsatikšanās ar skatītājiem tiek atzīmēta ar trīs jauniestudējumu pirmizrādēm. Stāstu par mums visiem, par novecošanu un noiešanu no dzīves skatuves kopā ar Latvijas teātru grandiem iestudējis režisors Rolands Atkočūns.

Vieta, kas atgādina veco laiku teātri un kur smaržo pēc pūdera un samta – aprit gads, kopš galvaspilsētas kultūrtelpām piepulcējusies aktrises Rēzijas Kalniņas un diriģenta Aināra Rubiķa kopīgi izlolotā mūzikas un drāmas telpa “OratoriO”.

“Pašā sākumā daži žurnālisti uzdeva jautājumu – Ainār, kas tas būs, ar ko jūs konkurēsiet, un tajā brīdī, kad nams tapa, mēs vispār nebijām aizdomājušies par zvaigznēm, kuras mēs te aicināsim. Mēs radījām sev otras mājas,” stāsta Ainārs Rubiķis.

“OratoriO” pirmās dzimšanas diena un atgriešanās pie skatītājiem tiek svinēta ar trīs jauniestudējumu pirmizrādēm. Viena no tām ir Ronalda Hārvuda traģikomēdija “Kvartets” Rolanda Atkočūna režijā – stāsts par novecošanu un noiešanu no dzīves skatuves, kas skar katru no mums. 

Režisors atklāj: “Tā man bija jau sena iecere, kas radās pirms daudziem gadiem, pārlasot šo darbu. Tas bija vēl laikā, kad dzīvoju Lietuvā. Tolaik jau gribēju to uzvest teātrī, taču līdz šim kaut kā nesanāca, taču šī vieta likās ļoti piemērota – mūzikas un drāmas telpa, kvartets, operdziedātāji, kuri dzīvo pansionātā.”

“Te ir runa par tiem cilvēkiem vai tiem māksliniekiem, kuri grib būt un vēl aizvien uzskata, ka viņi var būt [mākslinieki], un tad viņi nonāk kaut kādā dzīves situācijā, kur tā skatuve ir, un viņi vēl aizvien domā, ka viņi var, tikai pasaule vairs tā nedomā,” izrādi komentē Rēzija Kalniņa.

Mūzikas un drāmas telpa “OratoriO” uzsākusi sadarbību arī ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri. Tapušas izrādes arī Rēzijas Kalniņas un Ināras Sluckas režijā. Gaidāmi vairāki koncertcikla "Brīdis pēc vakariņām" notikumi Aināra Rubiķa mākslinieciskajā vadībā. Bet gada beigās “OratoriO” piedzīvos Imanta Kalniņa opermūzikas vakaru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti