Kultūras ziņas

Tallinas teātra festivāls Alvja Hermaņa zīmē

Kultūras ziņas

Koncerti E. Dārziņa mūzikas vidusskolas zāles remontam

Mūzika, deja, cirks – kabarē uzvedumā "O"

Mūzika, deja un cirks apvienojas kabarē uzvedumā «O» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien vienā no Rīgas radošajiem kvartāliem savu, nu jau četrpadsmito sezonu, atklāj “Virus Art” veidotais kabarē iestudējums. Šogad tam dots nosaukums “O”! Uzvedumā “O” simbolizē koncentrētu sākuma punktu un  arī brīnumu, kas pārvar pievilkšanās un gaismas ātruma likumus. 

Kabarē cēlies no 20. gadsimta 30. gadu Francijas maziem liķieru pagrabiņiem, kuros uzstājās daudz un dažādi bohēmisti mākslinieki. Latvijā kabarē ir kaut kas pavisam cits - tā  ir svētku atmosfēra: mūzika, dejas, galdiņi, īpaša svētku gaidīšanas noskaņa. 

““O” ir tāpat kā aplis vai tāpat kā nulle. Tas ir visa sākums un visa beigas, un tā varētu būt bezgalība arī,” skaidro režisors Viktors Runtulis.  “Katram ir jāatrod tas, kas viņu sargā, gan arī uztur. Tā pati kultūra, valoda, saknes, tā ir tā lieta, ko tevī iedēsta vecāki, vecvecāki. Un tad, kad tu esi pieaudzis cilvēks ar atbildības sajūtu, tad tu otram vari vairāk dot. Tā došana un ņemšana, tā ir tā svarīgākā.”

Pie apjomīgā iestudējuma kopš septembra strādā 50 cilvēku komanda. 

“Man muzikāli lielākais izaicinājums laikam ir tas, ka man ir riktīgi jādejo kā dejotājam un jādzied, citos gados man bija numuri, kur es nedaudz padejoju, padziedu, tad tagad es esmu ielikts kā riktīgs dejotājs. Tas ir izaicinājums!” neslēpj mūziķis Ralfs Eilands. 

Savukārt dziedātāja Elza Rozentāle uzsver, ka tēma esot ļoti interesanta, turklāt šogad kabarē komandai piepulcējusies jauna soliste Alise, kurai ir japāņu saknes. 

“Mēs izmantojam šo tēmu, un jūs redzēsiet daudz, daudz japāņu zinību,” sola Rozentāle. 

Muzikālais vadītājs Mārcis Auziņš norāda – muzikālās gradācijas ir ļoti plašas, sākot no skaņdarbiem, kas ir aranžēti stīgu kvartetam, un beidzot ar moderno elektronisko mūziku, un tur pa vidu skan arī pa kādam superhitam. 

Tērpu māksliniece apjomīgajam iestudējumam ir Ilze Vītoliņa. Viņa radījusi spilgtus un eklektiskus tērpus, kuros ģērbušies arī akrobāti, kas ir šī gada lielākais pārsteigums. Laikmetīgajai dejai pietuvināto horeogrāfiju uzvedumā veidojuši seši profesionāļi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti