Mūžībā devies aktieris Armands Reinfelds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

22. februārī mūžībā devies latviešu teātra un kino aktieris Armands Reinfelds (1965–2021), vēsta portāls Kroders.lv.

Armands Reinfelds dzimis 1965. gada 9. maijā. 1990. gadā aktieris absolvējis Nacionālā teātra kursu Latvijas Valsts konservatorijā.

Armands Reinfelds spēlējis gan uz Nacionālā teātra, gan Jaunā Rīgas teātra skatuves. Par lomu Alvja Hermaņa izrādē “Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās” 1993. gadā saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu kā “Gada aktieris”.

Armands Reinfelds filmējies arī kino – bijis redzams Zviedrijas un Latvijas filmās, tostarp "Bēgt, lai dzīvotu", "Parāds mīlestībā" (1984), "Cilpa" (1991), "Varmācības meditācija" (1993), "Drosme nogalināt" (1993), "Vogelfrei" (2007) un citās, taču visspilgtāk skatītāju atmiņā viņš paliks ar Jura Nārbuļa lomu Latvijas Televīzijas seriālā “Likteņa līdumnieki”.

Jaunais Rīgas teātris atvadu vārdos aktierim vietnē "Facebook" raksta: "Tam laikmetam Latvijas teātrī, kurš beidzās 2020. gada martā, sākums bija – pagājušā gadsimta 90. gados. Jeb precīzāk – 1993. gada janvārī ar izrādi "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās", un kurā galveno lomu tēloja – Armands Reinfelds. Ar to izrādi mūsu teātrī viss sākas no jauna un viena no šīm pārmaiņu sejām bija Armanda seja. Tā jaunā teātra valoda, tas jaunais aktieru spēles veids, tas jaunais teātra nervs tika pamodināts un sākās tur, tieši tajā punktā. Un Armands bija pirmais. Pārējie bija pēc tam. Viņi gāja jau pa pēdām.
Armanda aktiera karjera izvērtās traģiska. Jo viņš īsti nemācēja atšķirt teātri no dzīves. Tas nebija viegli ne viņam pašam, ne apkārtējiem. Bet savu lomu latviešu teātra vēsturē viņš izpildīja. Jo bija pie paša sākuma."
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti