Mūžībā aizgājusi scenogrāfe Tatjana Šveca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūžībā aizgājusi scenogrāfe, kādreizējā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra galvenā māksliniece Tatjana Šveca (03.02.1937–08.06.2021), vēstīts teātra “Facebook” kontā.

“Apbrīnojama māksliniece, zīmēšanas meistare, neticami apdāvināta scenogrāfe un kostīmu māksliniece –” tā par mākslinieci raksta teātrī. Tatjana Šveca absolvējusi A. Ostrovska Ļeņingradas Teātra institūta Teātra inscenēšanas fakultāti 1959. gadā un gadu gaitā noformējusi vairāk nekā 170 iestudējumus Krievijā, Latvijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Lietuva, Polijā, Bulgārijā, Japānā, ASV. Piedalījusies starptautiskās un vissavienības scenogrāfijas izstādēs, Baltijas kvadriennālēs. 1984. gadā Rīgā notika viņas pirmā personālizstāde "Scenogrāfija".

Tatjana Šveca gandrīz 20 gadus nostrādājusi Rīgas Krievu teātrī teātrī, 15 no tiem, no 1974. līdz 1989. gadam, – par galveno mākslinieci.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Teātrī atzīmē: “Arkādija Kaca izrādes viņas noformējumā pārvērtās par neaizmirstami spēcīgu skatu: neierobežota iztēle apvienojumā ar smalku gaumi un lielu talantu precīzi un harmoniski papildināja režisora nodomu dziļumu un daudzpusību. Katrā iestudējumā Tatjana Šveca radīja metaforiskas, ietilpīgas, spilgtas un lakoniskas pasaules. Viņas daiļradi fascinējošā veidā caurstrāvoja pašai māksliniecei raksturīgie jutīgums un spēks, sirsnīgums un gribas stingrība, gudrība un bezbailība. Saglabāsim atmiņas – ar mīlestību un pateicību..."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti