Mūžībā aizgājusi aktrise Velta Līne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

"Izcila aktrise, kuras neparastais talants tika pamanīts jau studiju laikā – 1946. gadā viņa ienāk teātrī no skolas sola kā pirmā un tāda arī paliek visa sava aktrises mūža garumā līdz pat 2004.gadam un Alfreda Jaunušana iestudētai "Sensācijai", nospēlējot gandrīz visas pasaules un latviešu klasikas mīlētāju, traģisko un arī komisko varoņu lomas," tā aktrisi raksturo teātrī.

31.decembra rītā 89 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Latvijas Nacionālā teātra leģenda Velta Līne. Teātrī aktrise bija kopš 1946.gada.

Velta Līne dzimusi 1923.gada 28.augustā Rīgā.

Aktrise saņēmusi visus nozīmīgākos Latvijas valsts apbalvojumus par savu darbu, ieskaitot Triju Zvaigžņu ordeni un "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu.

Gadu pēc mūža balvas saņemšanas Velta Līne 80 gadu vecumā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā aktrise – par Fainas Raņevskas lomu Aleksandra Obrazcova "Divas sirdis" Indras Rogas režijā.

Kopš 2008.gada Nacionālā teātra Ceļojošai balvai pievienojies arī Veltas Līnes gredzens, ko saņem labākā aktrise – mīlētāja.

"Izcila aktrise, kuras neparastais talants tika pamanīts jau studiju laikā – 1946. gadā viņa ienāk teātrī no skolas sola kā pirmā un tāda arī paliek visa sava aktrises mūža garumā līdz pat 2004.gadam un Alfreda Jaunušana iestudētai "Sensācijai", nospēlējot gandrīz visas pasaules un latviešu klasikas mīlētāju, traģisko un arī komisko varoņu lomas. Spilgta, skaista, sievišķīga, šerpa, ar humora izjūtu kā dzīvē, tā uz skatuves apveltīta, muzikāla, strādīga, ar skatuvisko šarmu un noslēpumu," Veltu Līni raksturo teātrī.

Plašāka informācija par izvadīšanas laiku sekos pēc Jaunā gada.

Foto: teatris.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti