Mūžībā aizgājis Rīgas Krievu teātra aktieris Jurijs Safronovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

22.jūnijā mūžībā aizgājis Rīgas Krievu teātra aktieris Jurijs Safronovs, pavēstīja teātra Mārketinga un reklāmas nodaļas vadītāja Inga Aizbalte.

Safronovs 1968.gadā absolvējis Maskavas Dailes teātra (MHAT) skolu-studiju, strādājis Ļeņingradas teātros – Mazajā dramatiskajā un Komisarževskas teātrī, kā arī Latvijas Jaunatnes teātrī. Par Rīgas Krievu drāmas teātra aktieri viņš kļuva 1980.gadā un ir nospēlējis daudz lomu, starp tām: Plužņikovs ("Sarakstos neskaitījās"), Tonijs ("Vestsaidas stāsts"), Janka ("Vēlamais īrnieks"), Mosjē Bojarskis ("Noriets"), Bobčinskis ("Revidents"), Maksis ("Tumšā istaba"), Boļšincovs ("Mēnesis uz laukiem") un citas

Teātris norāda, ka Safronova personīgais maigais valdzinājums pārvērta viņa atveidotos tēlus labos paziņās, tik pazīstamos un simpātiskos pat tajos gadījumos, ja viņiem piemita nepilnības vai trūkumi. Safronova komisko lomu daudzveidību raksturoja maigs humors un izteiksmīgums, savukārt drāmā un traģikomēdijā aktieris vienmēr piesaistīja skatītājus ar spilgtu un neliekuļotu pārdzīvojumu gan uz lielās, gan mazās skatuves.

Atvadīšanās no Safronova notiks 26.jūnijā plkst.15 kapličā Otrajos Meža kapos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti