Multimediālo deju lielizrādi «Abas malas» varēs noskatīties LTV un RePlay.lv

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Emocionālais un saviļņojošais deju lieluzvedums “Abas malas” valsts svētkos “Arēnā Rīga” tika izdejots trīs izrādēs. Tas bija viens no Latvijas simtgades kulminācijas pasākumiem, un satiekoties vairāk nekā pustūkstotim dejotāju un vēl nebijuša vēriena projekcijām, tika izstāstīts Latvijas stāsts. 24. novembrī to varēs noskatīties arī Latvijas Televīzijā un portālā “RePlay.lv”, informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji.

“Tas ir simt gadus sens stāsts par mums pašiem – Latvijas cilvēkiem, mūsu zemi, kuras dzīslās plūst laika upe Daugava. Tā nav vēstures stunda, bet personīgs pārdzīvojums un iespēja būt par nozīmīgu daļu no lielizrādes  “Abas malas”,” pirms pirmizrādes projektu raksturoja tā radošā komanda. Pēc trim aizvadītajām izrādēm publiskajā telpā izskanējuši atzinīgi vārdi izrādes dalībniekiem un radošajai komandai – atzinīgi vērtēts gan lieluzveduma saturs, gan multimediālie risinājumi, gan dejotāju darbs.

Kopumā lielizrādē piedalījās Latvijā vēl līdz šim nebijis profesionālu dejotāju skaits – uz 2000 kvadrātmetrus lielās mākslas projekciju skatuves to izdejoja vairāk nekā  450 mākslinieki, kuri pārstāv visdažādākos deju žanrus: profesionālo baletu, profesionālo laikmetīgo deju, tautas dejas un mūsdienu deju – sākot no hiphopa un beidzot ar sporta dejām.

Lielizrādes režisori – Juris Jonelis un Roberts Rubīns, horeogrāfi – Dace Adviljone, Gints Baumanis, Liene Grava un Raimonds Martinovs, muzikālā noformējuma autori un aranžētāji – Andris Sējāns, Reinis Sējāns, multimediju mākslinieks – Māris Kalve, scenogrāfs – Didzis Jaunzems, tērpu māksliniece – Jolanta Rimkute, gaismu mākslinieks – Normunds Bļasāns,  libreta autore – Rasa Bugavičute-Pēce, Madaras lomas atveidotāja – Alise Prudāne.

“Abas malas” – 24. novembrī plkst. 21.25 LTV1 un VISIEMLTV.lv – visā pasaulē, bez teritoriāliem ierobežojumiem. Arī lielizrādes ieraksta televīzijas pirmizrādes būs pieejams sabiedrisko mediju satura atskaņotājā “RePlay.lv” bez teritoriāliem ierobežojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti