Miris krievu aktieris Oļegs Tabakovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien Maskavā 82 gadu vecumā miris slavenais krievu aktieris un teātra režisors Oļegs Tabakovs.

Antona Čehova Maskavas Dailes teātris apstiprinājis sava mākslinieciskā vadītāja Tabakova nāvi. "Oļegs Pavlovičs nomira šodien slimnīcā, par bēru laiku un datumu tiks paziņots vēlāk," teikts teātra preses dienesta paziņojumā.

Tabakovs pagājušā gada novembra beigās tika hospitalizēts un atradās smagā stāvoklī reanimācijā.

Daudzi ievērojami kultūras darbinieki viņa nāvi nodēvējuši par noteikta laikmeta beigām.  

 “Tas ir laikmets, kuru jūs nespēsit atkārtot. Tas ir zaudējums ne tikai teātra un kino darbiniekiem, bet katram vienkāršajam cilvēkam. Viņa neatkārtojamā balss, humora izjūta, lomas kinolentēs un animācijas filmās, tajā visā ir pilsoniskās apziņas sajūta,” sacīja Krievijas aktieris Aleksandrs Kaļagins.

Tabakovs bija ilggadīgs Maskavas Dailes teātra un viņa izveidotā Maskavas teātra "Tabakerka" mākslinieciskais vadītājs. Viņš arī spēlējis vairāk nekā 120 filmās.

 Tabakovs piedzima 1935. gada 17. augustā Saratovas pilsētā ārstu ģimenē. 1957. gadā viņš pabeidza studijas augstskolā, un savas karjeras laikā vadīja vairākus pazīstamus teātrus. Tomēr bijušās PSRS un Krievijas iedzīvotāju mīlestību viņš ieguva ar savām lomām teātrī un kinofilmās.  Tabakovs spēlēja kinolentēs “Septiņpadsmit pavasara mirkļi”, “Cilvēks no Kapucīnu bulvāra”, “Kazaņas bārenis”, kā arī ieskaņoja iemīļotās animācijas filmas par “Prostokvašina ciemu”.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti