Kultūra

Marija Bērziņa iestudē «Precēšanās un šķiršanās anatomiju»

Kultūra

Notiks pirmais Rīgas Performances festivāls "Starptelpa"

Mīlestība un gods mūzikla "Džeina Eira" Daugavpils teātra pirmizrādē

Mīlestība un gods Daugavpils teātra pirmizrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daugavpils teātris šodien savu sezonu noslēdz ar mūziklu par mīlestību. Šīs sezonas noslēdzošā pirmizrāde ir Kima Breitburga mūzikls “Džeina Eira” teātra direktora Oļega Šapošņikova režijā. Mūziklā piedalīsies gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, mijiedarbojoties ar pieaicinātajiem viesmāksliniekiem-solistiem.

Tā būs skaista izrāde par viscēlākajām cilvēku jūtām - mīlestību un godu, saka izrādes veidotāji. 

19. gadsimta klasiķes Šarlotes Brontē romāns “Džeina Eira” ir viens no visbiežāk lasītajiem, pētītajiem un arī ekranizētajiem darbiem. Uz skatuves mūzikla formā to iestudē Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs.

“Šis iestudējums kārtējo reizi varētu pārsteigt skatītājus ar izsmalcināto estētiku, kuru radījusi māksliniece Inga Bermaka-Apiaha, bet arī ar neparasto paņēmienu, kad vienu un to pašu personāžu atsevišķi atveido gan dramatiskais aktieris, gan dejotājs caur savu plastiku, gan vokālists ar savu balsi,” stāsta izrādes režisors.

“Tas dod iespēju paskatīties uz personāžiem daudzdimensiāli, ko parasti mūzikla žanrs neatļauj. Mūziklu trūkums ir tajā, ka tā uztvere pārsvarā notiek tikai caur ārijām, savukārt šoreiz, pateicoties tam, ka mēs esam nodrošinājuši ļoti kvalitatīvu vokālo partiju izpildījumu, gan profesionāli nevainojamu aktierspēli – viens izpildītājs pastiprina otru un dod paspilgtinātu iespaidu par personāžu,” mūziklu raksturo Šapošņikovs.

Atšķirībā no iepriekš teātrī iestudētajiem košajiem un krāšņajiem mūzikliem, šī droši vien būs maigāka un elegantāka izrāde, kā to prasa pats romāns un stāsts par Džeinu Eiru.

Daugavpils teātra skatītājiem tas būs kas jauns un neparasts tieši estētikas jomā.

Stāsts par Džeinu Eiru uz Daugavpils teātri nav nācis nejauši – režisoram, teātra direktoram Oļegam Šapošņikovam par to ir savs stāsts - savulaik viņš romānu pat nav izlasījis līdz galam, jo tas nav licies interesants. Bet vēlāk tēma piesaistīja un izrādi likusi iestudēt fantastiskā Kima Breitburga mūzika, kas iedvesmojusi.

Pirmizrāde ''Džeinai Eirai'' uz Daugavpils teātra skatuves jau ceturtdien, 7.jūnijā, un piektdien, 8. jūnijā. Nākamā izrāde – 30. septembrī. Izrāde ir krievu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti