Labrīt

VK: Gausā īpašumu atsavināšana Latvijā rada lielus riskus "Rail Baltica" termiņiem

Labrīt

Modernās krievu dzejas antoloģijā iekļauti 11 krievu valodā rakstošu dzejnieku darbi

Pēc Daces Melbārdes ierosinājuma EP pētīs radošo personu statusu Eiropā

Melbārde: Dailes teātris ar Žagaru un Kairišu vadībā ieguvis «izcilību» komandu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātris ieguvis ne tikai vienu spēcīgu direktoru, bet arī spēcīgu un izcilu komandu, intervijā Latvijas Radio teica bijusī kultūras ministre, Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), vērtējot lēmumu teātra direktora amatā iecelt aktieri un uzņēmēju Juri Žagaru, bet radošā direktora amatā apstiprināt režisoru Viesturu Kairišu.

Viņa atzina, ka augstu vērtē abus māksliniekus. "Vienīgais, kā man ir žēl, ka Juris Žagars kā aktieris, iespējams, mazāk izpaudīsies, jo, manuprāt, Juris Žagars ir lielisks aktieris."

Pēc Melbārdes teiktā, Dailes teātra nākotne ar jauno vadību "izskatās ļoti daudzsološi".

"Mēs varam runāt par to, ka Dailes teātris ir ieguvis nevis tikai vienu spēcīgu direktoru, bet arī ieguvis spēcīgu komandu, izcilību komandu. Faktiski gan Viesturs Kairišs, gan Juris Žagars ir divas izcilības Latvijas kultūras zvaigznājā, jau sevi pierādījušas. Atliek tikai cerēt, ka viņi abi ļoti labi var sastrādāties un Dailes teātris iegūs jaunu attīstības redzējumu," klāstīja Melbārde.

Viņa atzina, ka cer un ir pārliecināta par to, ka ar šo vadības komandu Dailes teātrī notiks pārmaiņas uz labo pusi. "Protams, vienmēr pastāv risks: ja divas ļoti spēcīgas personības, izcilības satiekas, ka var arī būt ļoti spēcīgi konflikti, bet atliek tikai novēlēt, lai izdodas vienam otru saklausīt un tiešām kļūt par labu komandu."

KONTEKSTS:

Atklātajā konkursā par Dailes teātra valdes locekli izvēlēts aktieris un uzņēmējs Žagars. Viņš atzīts par labāko no 13 kandidātiem konkursā, kas tika izsludināts pēc iepriekšējā direktora Andra Vītola paziņojuma par atkāpšanos no amata. Teātra māksliniecisko vadību Žagars uzticēs režisoram Viesturam Kairišam, kurš kļūs par teātra radošo direktoru. Amata pienākumu pildīšanu Žagars no Vītola pārņems 2. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti