Rīta Panorāma

Jaunākā komēdija "Tabu"

Rīta Panorāma

Eiropā atkal pastiprina Covid-19 ierobežojumus

Meksikā leļļu teātra festivāls

Meksikā svin leļļu teātra svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Leļļu teātra mākslinieki no visas pasaules atgriezušies uz skatuves Meksikas pilsētā Gvadalaharā. Tur aizritējis festivāls, kas reģionā jau kļuvis pazīstams kā "leļļu svētki". Meksikas vidienē Gvadalaharā notiekošais leļļu teātra festivāls "El festín de los muñecos" ir zelta standarts, ar kuru tiek salīdzinātas visas leļļu izrādes Latīņamerikā.

Festivāls Gvadalaharas pilsētā noticis jau pēdējos 20 gadu. Un notikums pulcē leļļu māksliniekus no visas pasaules. Tas sākās kā ikgadējs festivāls, bet pēc tam jau to sāka rīkot pat divas reizes gadā.

Festivāla direktors Migels Anhels Gutjeress skaidroja: "Mēs vēlamies svinēt, iedvesmot jaunus māksliniekus, dalīties ar draugiem, skolotājiem un kolēģiem, un visiem, kas mūs ir atbalstījuši visu šo laiku. Pateicoties viņiem, šie leļļu teātra svētki ir kļuvuši par sava veida atskaites punktu leļļu teātra amata prasmei gan mūsu valstī, gan ārzemēs."

Mākslinieku prasmīgo roku un pirkstu spēļu manipulācijas rezultātā uz skatuves esošās lelles burtiski atdzīvojas.

Tāpat kā lielākajai daļai izrāžu mākslu visā pasaulē, arī leļļu teātriem koronavīrusa krīze deva smagu triecienu, jo bez auditorijas nav arī ienākumu. Pērn Gvadalaharas leļļu teātra izrādes varēja vērot internetā. Tomēr klātbūtne ir un paliek klātbūtne, un arī skatītāji bez šaubām ir priecīgi atgriezties teātra krēslos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti