Maskavas «Teātris dienvidrietumos» Rīgā pirmizrādīs «Doriana Greja portretu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātrī 13. aprīlī Latvijas skatītājus gaida tikšanās ar Maskavas “Teātri dienvidrietumos” un pirmizrādi iestudējumam, kas tapis pēc vispopulārākā Oskara Vailda romāna motīviem. Teātra mākslinieciskā vadītāja un režisora Oļega Ļeušina izrāde “psiholoģiskā trillera” žanrā atšķirsies no visiem citiem daiļdarba iestudējumiem, medijus informē teātra un koncertu aģentūrā Parter.lv.

1891. gadā publicētais angļu rakstnieka šedevrs stāsta par jaunieti, kurš noslēdzis vienošanos ar velnu, un aizskar mūžīgo tēmu par cilvēku cīņu ar kārdinājumiem, cīņu starp morāli un grēcīgumu, labo un ļauno.

Izrādes veidotāji sola, ka Oļega Ļeušina interpretācijā

“romāns iegūst ne tikai modernu skanējumu, bet arī neticamu skaudrumu un mērogu. Tā nav kārtējā modernā dižas klasikas interpretācija, bet gan ārkārtīgi spilgta tās vizualizācija."

Režisors oriģinālo sižetu ir papildinājis ar diviem tēliem – Balto un Melno. Izrādes sākumā šie varoņi noslēdz savstarpējas derības un visu laiku seko Dorianam. Baltā (to atveido pats Ļeušins)  un Melnā (Farids Tagijevs) cīņa iestudējumā sasniedz bīstamu asumu – kamēr labais cer uz pareizu varoņa izvēli, ļaunums nenoguris darbojas.

Izrādes pieteikumā atklāts: ““Teātrim dienvidrietumos” vienmēr bijuši oriģināli traktējumi, tādēļ arī šajā reizē skatītāji redzēs negaidītus sižeta pavērsienus. “Doriana Greja” finālā tieši Melnais nostāsies cilvēku pusē un piedāvās sniegt tiem iespēju. Jautājums: kādi bija viņa motīvi? Tā ir viena no lielākajām intrigām.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti