Maskavas Puškina teātris Rīgā izrādīs «Figaro kāzas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Martā Dailes teātrī ar izrādi "Figaro kāzas" viesosies Maskavas A. Puškina teātris, lsm.lv pavēstīja viesizrāžu rīkotāji.

Režisora Jevgeņija Pisareva izrāde „Figaro kāzas” būs skatāma 3. un 4. martā spīdošo duetu Sergeja Lazareva (Figaro) un Aleksandras Ursuļakas (Suzanna), Viktorijas Isakovas (Grāfiene) un Aleksandra Arsentjeva (Grāfs Almaviva) izpildījumā.

Pulksteņmeistara Pjēra-Ogistēna de Bomaršē komēdija „Figaro kāzas” trīs simtu gadu laikā guvusi milzīgus panākumus, pateicoties ideālai, teju pulksteņa precizitātes mehānismam, kompozīcijai, dinamikai un humoram, kas nav zaudējis savu aktualitāti.

Teātra mākslinieciskā vadītāja Jevgeņija Pisareva izrāde ir patiesi dzirkstoša, draiskulīga, frivola, sprigana, spilgta un mērķtiecīga, norāda viesizrāžu rīkotāji. Bet tā ir arī smalka (izrāde ilgst trīs stundas), pārdomāta un gudra. Mākslinieka Leonīda Aleksejeva vēsturiskā garā stilizētie krāšņie kostīmi neaizēno smalko aktierspēli. Bet talantīgā scenogrāfa, vairākkārtējā Krievijas augstākās teātra prēmijas „Zelta Maska” laureāta Zinovija Margoļina radītais jautrais skatuves juceklis ar piecstāvīgām dekorācijām un pieciem pudiem mīlestības, alkainām intrigām, greizsirdību, slepeniem skūpstiem, vīriešu pārģērbšanos sieviešu kleitās un līdzīgām komiskām draiskulībām netraucē mūsdienu skatītājam sadzirdēt Bomaršē 1778. gadā sacerētās lugas aktuālo saturu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti