Martā Liepājas teātris vairākas izrādes spēlēs pēdējo reizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Martā Liepājas teātrī vairākas izrādes tiks spēlētas pēdējo reizi, tāpēc skatītāji tiek īpaši aicināti pievērst uzmanību šiem iestudējumiem, lai atkārtoti noskatītos kādu no sev mīļām izrādēm, vai pagūtu to izdarīt, ja kāda no tām nav redzēta. Pēdējo reizi tiks rādīti trīs iestudējumi, lsm.lv informē teātra pārstāvji.

18.martā pēdējo izrādi piedzīvos Dž.Dž.Džilindžera melodrāma „Sods un noziegums” (Katrīna Ivanovna) – izrāde par mīlestību un nodevību, par iedomām, bailēm un šaubām, kas dzīvo cilvēkā un ārda dvēseles mieru un harmoniju. Lugas centrā ir kaislību un pretrunu mocīta sieviete, kas izmanto savu varu pār vīriešiem, līdz galu galā netiek galā pati ar sevi. Izrādes 2. cēlienā, darbībai notiekot mākslinieku darbnīcā, plūstot vīnam un skanot krievu romancēm, skatītāji tiks ierauti īstā bohēmā.

Iestudējumā piedalās aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anda Albuže, Mārtiņš Kalita, Signe Ruicēna, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis un Gatis Maliks.

21.martā pēdējo reizi tiks spēlēts arī stāsts par kādu mīlestību „Trīs draugi”, kuru 2012.gadā Liepājas teātrī iestudēja Valdis Lūriņš. Slavenā E.M.Remarka romāna darbība notiek 20.gadsimta 30.gados, taču tajā tiek risinātas tēmas, kas jebkurā laikā skar ikvienu no mums.

„Izrādē ir pats galvenais – mīlestība, kuras dēļ ir vērts mirt,” tā par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

Iestudējuma centrā ir trīs draugi – Roberts, Gotfrīds un Oto, kas savas dienas vada auto darbnīcā, mēģinot nopelnīt sev iztiku. Un tad Roberts satiek Patrīciju... Tas izmaina ne tikai viņa, bet arī pārējo puišu dzīves. „Trīs draugi” – patiesas mīlestības un īstas draudzības slavinājums.

Galvenajās lomās: Sandis Pēcis (par Roberta Lokampa lomu saņēmis Spēlmaņu nakts balvu nominācijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks”), Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe.

Savukārt 22.martā teātrī valdīs īstenas franču kaislības, atvadoties no iestudējuma, kurš repertuārā ir jau no 2009.gada – Rolanda Atkočūna iestudētās komēdijas „Pidžama sešiem”.

Izrādē tiek parādīts asprātīgs, negaidītu un smieklīgu notikumu pilns vakars kādā tipiskā franču ģimenē. Nejauši kopā sanākušie mīlnieki, cenšoties slēpt savas attiecības un atrisināt pārpratumus, samudžina situāciju vēl neatšķetināmākā virpulī, līdz paši vairs nesaprot, kādu lomu šovakar spēlē.

Lomās: Egons Dombrovskis, Edgars Pujāts, Everita Pjata, Signe Ruicēna, Inese Kučinska un Kaspars Gods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti