Kultūras ziņas

Palestīna tuvplānā Latvijas fotogrāfa acīm

Kultūras ziņas

Radīti mūzikai dalībnieki iekaro Zaķusalu

Marionešu pasaka par Veco Nāvi

Marionešu «Pasaka par veco Nāvi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

4.martā Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvojusi marionešu izrāde "Pasaka par veco Nāvi", kuru veidojis režisors Ģirts Šolis, sadarbojoties ar mākslinieci Veltu Emīliju Platupi.

“Pasaka par Veco Nāvi” paralēlās pasaules sajūtās skatītāji tika iesaistīti jau pirms izrādes sākuma. Stāstu par darba nomocītu večiņu, kura savas dienas pavada suņa Kauliņa sabiedrībā, bezkaislīgi atņemot dzīvības, režisors veidojis ar sarežģīti vadāmo marionešu palīdzību.

„Kaut kā salīdzinoši mēs to nāves klātbūtni, pateicoties arī medijiem un notikumiem, tā pastarpināti izjūtam,” uzskata režisors Ģirts Šolis. „Tad, kad ir tieši saistībā ar saviem tuviniekiem, vai savām pārdomām, tas ir pavisam cits pārdzīvojums.”

Jau vēstīts, ka izrādes galvenos varoņus – barokāli greznas un smalkas marionetes veidojusi māksliniece Velta Emīlija Platupe, kuras emocionāli atdzīvojās aktieru Alekseja Geiko, Kristiana Kareļina un Madara Zvaguļa vadībā

„Pasaka pēc būtības, kas ir pietiekami filozofiska un mierīga, caur šo ļoti makabro formu tiek padarīta asāka, ironiskāka, asprātīgāka. Par nāvi var raudāt, var smieties. Šajā gadījumā ļoti konceptuāla izvēle smieties, nepazaudējot to nopietnību un filozofisko dziļumu,” vērtē teātra kritiķe Zane Radzobe.

„Tas kas man pietrūka – stāsts bija drusku samežģīts. Man būtu vairāk paticis, ja tas vairāk būtu ar tiem vizuāliem līdzekļiem, caur tām lellītēm, pastāstīts,” saka teātra kritiķe Valda Čakare

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti