Kultūras ziņas

Ingas Ābeles jaunais romāns "Klūgu mūks"

Kultūras ziņas

Pirmizrāde operā -- "Figaro kāzas"

Maksa un Morica delverības Leļļu teātrī

Makss un Morics atkal blēņojas Leļļu teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmajā martā Leļļu teātrī jau piektā nebēdņu „Maksa un Morica” piedzīvojumu inscenējuma pirmizrāde. Šoreiz abi puikas ir izauguši lieli, kļuvuši varbūt nedaudz prātīgāki un skatītājiem izstāsta aizraujošākos savas bērnības nedarbus.

Pieaugušie Makss un Morics Artūra Putniņa un Daumanta Švampes izskatā, vienlaikus iedzīvinot precīzi pēc Vilhelma Buša ilustrācijām veidotās lelles, divos cēlienos izstāsta septiņus savus negantākos nedarbus. Mazajos skatītājos tas raisa vēlēšanos līdzināties drosminiekiem un atmiņas par savām delverībām.

Režisors Edgars Kaufelds stāsta, šī skatuves versija viņam šķiet pareizāka, jo parāda, ka pastāv dzīve arī ārpus „drīks un nedrīkst” robežām.

„Ja skatās uz to vienkārši, tad viss ir skaidrs – ir forši nedarbi un fināls ir didaktisks – nedariet nedarbus. Bet man šķiet, ka tieši otrādi autors nostājas Makša un Morica pusē, tāpēc es drusciņa padomāju par ciema skastajiem iedzīvotājiem, cik viņi ir nevainīgi, ja viņi samaļ divus fantāzijas bagātus puisīšus dzirnavās un visi par to priecājās,” stāsta izrādes „Makss un Morics” režisors Edgars Kaufelds.

Viegli atpazīt, ka izrādes mūzikas autors ir grupas „Dzels vilks” solists Juris Kaukulis. Viņš arī aktieriem iemācījis spēlēt ģitāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti