Rīta Panorāma

Jūgendstila laika krāšņums īriss uzzied porcelānā un sudrabā izstādē "Īrisi"

Rīta Panorāma

"Concertgebouw" džeza orķestris un Latvijas Radio bigbends Rīgas festivālā

Labdarības uzvedums "Es esmu" - veltīts Latvijas teātru vecmeistaru atbalstam

Mākslinieciskā uzvedumā «Es esmu» aicina atbalstīt teātra vecmeistarus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūzikas namā “Daile” 3. jūnijā jau sesto gadu norisināsies labdarības uzvedums “Es esmu”, kas veltīts Latvijas teātru vecmeistaru atbalstam. Uz vienas skatuves tiksies latviešu teātra skatuves izcilības un dažādu mūzikas žanru Latvijas mūziķi. Pasākuma norises laiks izvēlēts par godu latviešu teātra dzimšanas dienai, informēja koncerta rīkotāji.

Šogad uzvedumā teātra pasauli kā goda dalībnieki pārstāvēs tādi leģendāri aktieri kā Lolita Cauka, Lidija Pupure, Uldis Dumpis, Juris Bartkevičs un  Dmitrijs Paless. Uzveduma režisore jau trešo gadu ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, kura programmu veido kā saspēli starp aktierspēli un mūzikas spēli, par goda dalībnieku skatuves partneriem pieaicinot Latvijā visiem iemīļotus un atpazīstamus mūziķus. 

Uzvedumā aktieriem piepulcēsies mūziķi Ieva Kerēvica, Valts Pūce, Raimonds Macats, Agnese Egliņa, Ēriks Ešenvalds, Daumants Kalniņš un citi. Pasākuma vadīšana tradicionāli uzticēta Nacionālā teātra aktieriem Egilam Melbārdim un Mārtiņam Eglienam, kuriem epizodiski pievienosies arī citu teātru populāri un tautā iemīļoti aktieri. Līdzīgi kā līdz šim – ikvienam šajā vakarā būs iespēja klātienē tikties ar Latvijas teātra leģendām – vecmeistariem.

Pasākuma otrajā daļā notiks “ziedojumu konkurss” jeb izsole, kurā varēs iegūt dažādus vērtīgus Latvijā populāru un atzītu mākslinieku veidotus un ziedotus mākslas darbus. Pagājušajā gadā šajā izsolē pirmo reizi tika izsolīta sēdvieta pirmajā rindā uz nākamā – 2019. gada – uzvedumu. 

Ivars Liuziniks kļuva par pirmo šī gada uzveduma patronu, nosolot sev vietu par 70 EUR un tādējādi nosakot biļešu cenas, tieši tāpēc šogad pirmā rinda skatītāju zālē tiek pasludināta par patronu rindu. Aicinām ikvienu izmantot šo iespēju – kļūt par pasākuma patronu, iegādājoties vērtīgākās biļetes (vietu skaits ir ierobežots). Teātra dienā fonda “Rampa“ valdes priekšsēdētāja Anna Klēvere un uzveduma režisore Dita Lūriņa pasniedza goda viesa ieejas karti pirmajam patronam.

Kā katru gadu, visu jauno un vidējās paaudzes aktieru līdzdalība uzvedumā būs brīvprātīga, lai visus vakara gaitā saziedotos līdzekļus, to skaitā arī ieejas biļešu ieņēmumus, varētu novirzīt teātra vecmeistaru atbalstam – sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai, medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai. 

Par iepriekšējos gados iegūtajiem līdzekļiem fondam ir izdevies segt tādus medicīniskos pakalpojumus kā zobārstniecība un specifiski medikamenti, kā arī vairākos medicīniska rakstura palīdzības lūgumu gadījumos ir izdevies nodrošināt augstas klases mediķu konsultācijas un atsevišķas medicīniskas manipulācijas (tai skaitā divas operācijas ziedojuma veidā) un diviem biedriem sniegt specifisku palīdzību - palīdzēt dzīvesvietas maiņas jautājuma risināšanā (pansionāts).

2018. gadā fondā kopskaitā ir saņemti 34 iesniegumi ar lūgumu sniegt finansiālu palīdzību, no kuriem 24 ir saņēmuši palīdzību 100% apmērā bet 10 daļēju - 70 procentu apmērā par kopējo atbalsta summu 6827, 56 eiro.
        
Fondā “Rampa” ziedot var ne tikai naudu, bet arī laiku, idejas, enerģiju, atbalstu, prasmes un klātbūtni teātra vecmeistariem. Sadarbībai ar fondu “Rampa” ir atsaukušies jau vairāki izcili Latvijas mediķi, viens no tiem ir kardioķirurgs Kārlis Trušinskis, kurš ir ziedojis privātas konsultācijas vairākiem fonda biedriem. Ziedojumu pakalpojuma veidā ir sniegusi arī Oftalmoloģijas klīnikas oftalmoloģe Marija Klindžāne, kā arī optikas studija “Lonija” ir ziedojusi specifisku parametru brilles.

Fonda rīcībā esošie dati liecina, ka šobrīd kopējas pretendentu skaits ir 92 aktieri un režisori vecumā virs 75 gadiem. Fonda “Rampa” līdzekļus veido individuālo ziedotāju ieskaitījumu, kā arī fonda darbinieku piesaistītie ziedojumi no Latvijas uzņēmējiem un teātra mākslu atbalstošiem cilvēkiem. Fonda ziedojumu konta numurs ir LV65UNLA0050012432365. Pasākumu “Es esmu” rīko fonds “Rampa”. Atbalsta Kultūras ministrija, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Nacionālais teātris, AS “Latvijas Valsts meži” un Ziedot.lv. 

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs un mājaslapā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti