Maija brīvdienās internetā skatāma JRT izrāde «Mēnesis uz laukiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris sadarbībā ar “Teātris.zip" maija brīvdienās skatītājiem dāvina iespēju noskatīties režisores Māras Ķimeles izrādi, kas pirmizrādi piedzīvoja 2005. gada 10. februārī un tika spēlēta vairāk nekā 10 gadus – “Mēnesis uz laukiem”.

Ivana Turgeņeva lugas “Mēnesis uz laukiem” darbība risinās gada tveicīgākajā brīdī, kad viss dabā zied un briedina augļus. Tikai likumsakarīgi, ka arī cilvēks tiecas piedalīties šajā dabas pilnbriedā. Jūtu eksplozija te atklājas kā dabas neatņemama daļa. Tādēļ arī alkas pēc mīlestības un dzīves piepildījuma.

Izrādes pieteikumā uzsvērts, ka “Mēnesis uz laukiem” ir par mīlestību – par attiecībām, kas ilgušas gadiem, par mīlestību, kas tikko rodas, par kaislībām, kurām nav iespējams pretoties.

Jaunais Rīgas teātris, dāvinot izrādi skatītajiem, atgādina, ka savulaik Silvija Radzobe par izrādi teikusi: "Harmonisks, organisks un apbrīnojami sirsnīgs mākslas darbs par mīlestību kā lielāko vērtību cilvēka dzīvē. Pat, ja neatbildēta, pat, ja tā vērotājam no malas šķiet smieklīga. Režisore kā rotaļājoties atrisinājusi vissarežģītākās estētiskās problēmas."

Lomās: Sandra Kļaviņa, Andris Keišs, Regīna Razuma vai Baiba Broka, Maija Apine, Jana Čivžele vai Iveta Pole, Ivars Krasts, Aldis Kusiņš, Gundars Āboliņš, Andis Strods, Varis Piņķis, Liena Šmukste, Jevgēnijs Isajevs, Krišs Znotiņš.

Režisore – Māra Ķimele
Scenogrāfs – Andris Freibergs
Kostīmu māksliniece – Ieva Kundziņa

Izrāde “Mēnesis uz laukiem” no 1. līdz 4. maijam skatāma Replay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti