LTV1 - Nacionālā teātra mūzikla «Kabarē» tiešraide

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījumu ciklā «Teātris.zip» 1.maijā plkst. 21.25 LTV1 un Replay.lv būs iespēja atliktajā tiešraidē noskatīties Latvijas Nacionālā teātra mūziklu «Kabarē» .

Latvijas Nacionālā teātra uzdrīkstēšanās šo slaveno Brodvejas darbu pārcelt uz skatuvi ir apsveicama, ņemot vērā, ka gribot vai negribot skatītājs vilks paralēles ar slaveno Holivudas filmu "Kabarē" (1972), kura ieguva astoņus "Oskarus" un atnesa pasaules slavu Laizai Minelli. 

Īpaši muzikāls un aktierisks pārbaudījums Nacionālā teātra izrādē ir galvenajai varonei, ko pārliecinoši atveido jaunā aktrise Agnese Cīrule. Savukārt kritiķi 2014.gadā pēc mūzikla pirmizrādes, kas notika maija beigās, slavēja gan aktierus  - arī Mārtiņu Brūveri, Mariju Bērziņu un Egilu Melbārdi, gan režisores Indras Rogas un horeogrāfes Ingas Raudingas veikumu.

„Diemžēl diezgan pabaisa sajūta, domājot par to, cik aktuāls ir konkrētais stāsts. Politiskā pasaules situācija, man liekas, ir ļoti līdzīga laika periodam starp diviem pasaules kariem, pirms Pirmā pasaules kara un 20. gados. Mums būtu ļoti vērts iedziļināties šajā laika periodā. Paralēles un līdzības ir pārāk daudz. Un tās ir diezgan trakas, diezgan šausminošas,” intervijā Latvijas Radio 2014.gadā atzina režisore Indra Roga.

Nacionālā teātra izrāde saņēmusi divas Spēlmaņu nakts nominācijas. Marija Bērziņa kategorijā «Gada aktrise» un Inga Raudinga kategorijā «Gada kustību mākslinieks».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti