Kultūras rondo

"Ārpus pūļa": valoda kā patvērums, kur norobežoties no pārējiem

Kultūras rondo

LALIGABA nominanti. Vērtējam aizvadīto gadu latviešu literatūrā

Egils Siliņš: Krīze operā nav iestājusies, sezona būs jāpārplāno

LNOB vadītājs Egils Siliņš: Krīze operā nav iestājusies, sezona būs jāpārplāno

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"Vēl krīze nav iestājusies operā," telefona sarunā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" uzsver Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš. "Mēs esam optimisti un ceram, ka varēsim turpināt strādāt drīz."

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ no 13. marta līdz 14. aprīlim LNOB nenotiek neviena izrāde. LNOB vadība iepriekš uzsvērusi, ka iespēju robežās visas izrādes centīsies pārcelt, nevis atcelt. Nenotikušo izrāžu vidū ir arī baleta "Gulbju ezers" jaunā iestudējuma pirmizrāde, kas bija paredzēta 3. aprīlī.

Siliņš Latvijas Radio atklāj, ka tiek domāts arī pārcelt Mocarta operas "Dons Žuans" pirmizrādi, kas bija paredzēta maijā.

"Centīsimies to sezonu tomēr savādāk plānot. Iespējams, ka viņa būs garāka, būs arī pēc Jāņiem. Tomēr mums jāredz, kad ir krīzes beigu datums, jo nevar plānot kaut ko, nezinot, kad atsāksies darbība," vērtē Siliņš.

Siliņš arī norāda, ka kultūras nozarei kopumā šis ir grūts laiks un patreiz darbs norit pagaidu situācijā.

"Ja tas beigtos 14. aprīlī, tad būtu ļoti laimīgi. Kā tās būs, redzēsim šonedēļ, ko lems valdība, cik pagarināsies krīzes periods," analizē Siliņš.

Viņš arī atklāj, LNOB lielās līnijās ir bijušas saplānotās nākamās trīs sezonas, bet visticamāk kādas korekcijas būs. Siliņš izsaka cerību, ka nevajadzēs atteikties ne no iecerētajiem pašu iestudējumiem, ne arī kopdarbiem ar citiem opernamiem

3. aprīlī, dienā, kad Latvijas Nacionālajā operā un baletā bija paredzēta Pētera Čaikovska baleta “Gulbju ezers” pirmizrāde, "LMT Straumē" no pulksten 19.00 LNOB digitālo izrāžu ciklā būs skatāms šī baleta iepriekšējā iestudējuma ieraksts, kas tapis 2018. gadā. Galvenajās lomās - Jūlija Brauere (Odeta) , Jolanta Lubēja (Odīlija) un Viktors Seiko (Zigfrīds).

Arī Egils Siliņš pats divas nedēļas ir pavadījis pašizolācijā, jo vēl 13. martā dziedājis izrādi Londonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti