LNO pirmizrāde izglītojošai programmai ģimenēm «Baleta pasaulē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.septembrī plkst. 12 un 15 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos jauna izglītojoša programma visai ģimenei "Baleta pasaulē", kas mazus un lielus skatītājus iepazīstinās ar skaisto baleta mākslu.

Iestudējumu veido režisore Elita Bukovska, scenārija autore Gunta Bāliņa un videomāksliniece Zane Raudiņa. Paraugstundu vadīs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova, tajā piedalīsies jaunās solistes Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene un Evelīna Godunova. Pie klavierēm - koncertmeistare Natālija Dirvuka.

"Baleta pasaulē" skatītāji gūs atbildes uz daudziem ar baletu saistītiem jautājumiem, ieskatoties klasiskā treniņstundā, kādā ik dienas piedalās katrs baleta mākslinieks. Elzas Leimanes-Martinovas stāstījums un Zanes Raudiņas video projekcijas treniņstundu papildinās ar ieskatu baleta mākslas vēsturē un šodienā.

"Ir svarīgi ieinteresēt bērnus par baleta mākslu, ļaut viņiem mūsu pasauli ieraudzīt tuvplānā. Nākamreiz, skatoties kādu no mūsu izrādēm, viņi jau lūkosies daudz zinošākām acīm. Varbūt kāds no šiem bērniem lūgs vecākus viņu aizvest uz Rīgas horeogrāfijas skolu, lai reiz dejotu Latvijas Nacionālajā baletā," saka Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova.

Iestudējums "Baleta pasaulē" iekļauts LNO jaunajā programmā "Opera tuvplānā". Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus - ļoti personiski. Programmā "Opera tuvplānā" būs dažādi notikumi, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncerti, lekcijas operas pazinējiem, kā arī pasākumi bērniem un jauniešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti