LJTI aicina uz izrādi-instalāciju «carry on» Ruckas mākslas rezidenču centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) aicina uz izrādi-instalāciju "carry on", kas notiks sestdien, 27. februārī, plkst. 18 Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs. Izrādes laikā skatītāji dosies izpētīt senatnīgo Ruckas muižas ēku. Šajā ceļojumā viņus pavadīs objekti, skaņas un starptautiska mākslinieku grupa.

Darba autori ir norvēģu mākslinieks Haine Avdāls un japāniete Jukiko Šinozaki. Viņi veido asprātīgas un maģiskas izrādes, kas atraisa iztēli, apvieno kustību, audiovizuālus elementus un iesaista telpas arhitektūru. Mākslinieki iestudējuši "carry on" (turpini) modernās mākslas muzejā Lēvenē un kultūras centrā Tokijā, bet tagad kopīgā nedēļu ilgā rezidencē ar latviešu horeogrāfi Elīnu Lutci tas tiks īpaši pārradīts Ruckas rezidenču centram.

Izrādē piedalās Haine Avdāls, Agate Bankava, Taisija Frolova, Juika Hašimoto, Elīna Lutce, Alise Putniņa, Krišjānis Sants un Jukiko Šinozaki. Ieeja bez maksas.

Horeogrāfi un dejotāji Haine Avdāls un Jukiko Šinozaki ir mākslinieku duets, kas ar nosaukumu "fieldworks" dzīvo un strādā Briselē. Haine Avdāls studējis deju, horeogrāfiju un video Oslo Mākslas akadēmijā un P.A.R.T.S. skolā Briselē. Jukiko Šinozaki apguva klasisko deju Tokijā un psiholoģiju un laikmetīgo deju Ņujorkā. Abi satikās radikālās amerikāņu horeogrāfes Megas Stjuartes kompānijā „Damaged Goods”, kura tolaik strauji iemantoja pasaules slavu.

Kopš 2000. gada Haine Avdāls un Jukiko Šinozaki strādā kopā un ir radījuši vairāk nekā 15 darbus. Viņi veido izrādes, instalācijas, video darbus un performatīvas akcijas uz skatuves un neparastās vietās - viesnīcā, lielveikalā, birojā, diskrēti un nemanāmi iefiltrējoties ikdienas realitātē. „fieldworks” darbiem raksturīga asprātīga bezvārdu komunikācija, kas ieved skatītāju neparastā un poētiskā pasaulē.

2011. un 2015. gadā mākslinieki viesojās Starptautiskajā jaunā teātra festivālā "Homo Novus".

Horeogrāfe Elīna Lutce pēc studijām Latvijas Kultūras akadēmijā ir vairākkārt strādājusi kopā ar režisoru Elmāru Seņkovu, bet kopā ar Viesturu Kairišu - pie izrādes "Vīlas. Džanni Skiki" iestudējuma Latvijas Nacionālajā operā un "Uguns un nakts" izrādes Latvijas Nacionālajā teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti