Kultūras ziņas

Koko un Riko nebēdnības Leļļu teātrī

Kultūras ziņas

Latvijas Mākslas akadēmijā notikusi rektoru mija

Liepājas teātris sezonu sāk ar franču kaislībām

Liepājas teātris sāk sezonu ar franču kaislībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar frančiem raksturīgām kaislībām un sarežģītām attiecību piruetēm 111. sezonu sācis Liepājas teātris. Tur pirmo iestudējumu latviešu valodā Dž. Dž. Džilindžera režijā piedzīvojusi franču dramaturģes Jasmīnas Rezā jaunākā luga “Bella Figura”. Līdz ar šo iestudējumu pēc divu gadu pauzes, noilgojusies pēc skatītājiem, uz skatuves galvenajā lomā atgriezusies Agnese Jēkabsone. Viņa atklāj, ka šī luga atgādināja par franču vieglumu, kas piedzīvots “Piafā”, un tieši tādā gaisotnē ritējis darbs arī pie šī iestudējuma.

Galveno varoņu Borisa un viņa mīļākās Andrea smalkās attiecību piruetes, kuras uz Liepājas teātra skatuves griež Edgars Pujāts un Agnese Jēkabsone – izfantazējusi godalgotā franču dramaturģe Jasmīna Rezā. Dažas no viņas lugām jau ir uzvestas mūsu valsts teātros, taču “Bella Figura”, kas ir jaunākais Rezā darbs, Dž.Dž.Džilindžera režijā piedzīvojis pirmo iestudējumu Latvijā.

Edgara Pujāta skatuves kolēģei Agnesei Jēkabsonei šī ir atgriešanās uz skatuves pēc bērniņa kopšanas atvaļinājuma. Viņa teic, ka ir ļoti noilgojusies pēc skatītājiem, un priecājas arī par pirmo daudz ciešāku sadarbību ar režisoru.

"Tā kā francūži mēs arī strādājām – tā neiespringstot, un mums visiem ļoti patika tas darbs;  jau pirmajā lasījumā, kad mēs pavasarī tikāmies un lasījām visi aktieri un Džilis, tad mēs tā pavilkāmies. Galvenais, ka patīk pašam un ka tu uz tās skatuves izjūti kaut kādu kaifu," saka Jēkabsone.

Šīs lugas autore kādā intervijā atzinusies, ka viņas darbi vienmēr tiekot nosaukti par komēdijām, bet īstenībā viņa domājot, ka tās esot traģēdijas. To savā ziņā spilgti apliecina arī Andas Albužes tēls, kas zālē ik pa brīdim izsauc smieklu vētru.

"Pa brīžam mums bija tāds periods, ka mums vilka pilnīgi uz traģēdiju, jo cilvēks, kurš varbūt šajā brīdī to pārdzīvo, viņam tā noteikti neliksies komēdija, jo tur ir ļoti daudz tādas lietas, kas cilvēka dziļākās stīgas aizskar, tādus būtiskus, visādus notikumus dzīvē, cits pat asariņu norauš," stāsta Anda Albuže.

Izrāde “Bella Figura” ar apakšvirsrakstu – “Attiecību diskrētais šarms” – ir pirmais no astoņiem šajā sezonā Liepājā gaidāmajiem jauniestudējumiem. Tāpēc pirmizrādē skatītāju rindās daudz arī aktieru kolēģu, kuriem citkārt bijis jāspēlē sezonas atklāšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti