Liepājas teātris radio ēterā piedāvās latviešu autoru darbu lasījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas teātris sadarbībā ar “Rietumu radio” un ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu uzsācis darbu pie jauna projekta, lai klausītājiem trīs dažādos vakaros piedāvātu iespēju noklausīties trīs latviešu autoru darbus – stāstus no Paula Bankovska krājuma “Trakie veči”, fragmentus no Noras Ikstenas un Imanta Ziedoņa grāmatas “Nenoteiktā bija” un Janas Egles stāstu “Aiziet jūriņā!”.

Karīna Tatarinova par Liepājas teātra radio lasījumiem
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

Projekta idejas autore un ierakstu režisore Karīna Tatarinova Latvijas Radio pastāstīja: “Man radās doma, ka attālināts, mazās formas darbs – tā ir raidluga, radio teātris, kas ir tā kā Latvijas Radio 1 lauciņš, to mēs zinām visā Latvijā – bet man likās, ka tas ir ļoti labi un aktuāli. Tas notiek ar Liepājas aktieriem, šeit Liepājā, Liepājas radio laikā, kad Liepājas skatītājs nevar ierasties uz izrādi, bet dzirdēt Liepājas aktieru balsis un būt it kā šajā teātrī.”

Viņa arī atzīmē, ka radio formāts rosina klausītāja iztēli:

“Ar audio skaņām var uztaisīt tikpat labu, pat vēl labāku scenogrāfiju, kā tas ir redzams vizuāli.”

Pirmajā raidījumā 17. aprīlī tiks atskaņoti Paula Bankovska stāsti no krājuma “Trakie veči”. Krājums izdots 2016. gadā – uzreiz pēc tā izdošanas dzejniece un publiciste Kristīne Ilziņa laikrakstā "Diena” to nodēvēja par "vasaras lielāko literāro prieku, kurā katrs no stāstiem ir smalki nostrādāts un dvēseli pacilājošs”.

“Protams, ka mēs nevaram ieskicēt visus stāstus, mums ir jāiekļaujas 40 minūtēs,” stāstīja Karīna Tatarinova. “Un tie būs “Nakts kontrole” un “Lielveikalu jaunavas”.

Stāstu ierakstā piedalījušies aktieri – Armands Kaušelis, Inese Kučinska, Sandis Pēcis, Leons Leščinskis, Laura Jeruma, Gatis Maliks, Herberts Laukšteins.

Nākamajā nedēļā klausītāji dzirdēs fragmentus no Noras Ikstenas sarakstītās grāmatas “Nenoteiktā bija”, kas izdota 2006. gadā. Tā tapusi, Ikstenai un Ziedonim sarunājoties par dzejnieka bērnību, viņa saknēm un to, kas viņš ir un kāpēc. Fragmentus lasīs aktieris Leons Leščinskis sadarbībā ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Martu Kauliņu, kas radījusi muzikālo partitūru.

Ciklu noslēgs stāsta “Aiziet jūriņā!” lasījums, kas ir daļa no Janas Egles stāstu krājuma “Gaismā” (izdots 2016. gadā), par kuru autore 2017. gadā saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu prozas kategorijā.

Raidījumi klausāmi FM105,8 (Liepājā un tās apkārtnē) vai interneta tiešraidē "Rietumu radio" mājaslapā. Pirmais Liepājas teātra lasījums izskanēs piektdien, 17. aprīlī, pulksten 19.00. Raidījumi arī turpmāk būs dzirdami piektdienās –  24. aprīlī un 1. maijā – tai pašā laikā.

Stāstu ierakstiem palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti