Liepājas teātris pret Covid-19 nevakcinētās aktrises atlaišanu pamato ar viņas «bastošanu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājas teātris pārtraucis darba attiecības ar aktrisi Sigitu Pļaviņu, ko skaidro nevis ar viņas nevēlēšanos vakcinēties pret Covid-19, kas gan nospēlēja netiešu lomu, bet ar viņas neierašanos uz darbu, Rus.LSM.lv pastāstīja teātra direktors Herberts Laukšteins. Iespējams, šis ir viens no pirmajiem šāda veida publiskiem precedentiem Latvijā.  

Pirms dažām dienām Liepājas teātra aktrise Sigita Pļaviņa (kuru publika vairāk pazīst kā Sigitu Jevgļevsku) savā profilā sociālajā tīklā “Facebook” ierakstīja, ka ir “atbrīvota no darba Liepājas teātrī! Dīvainas sajūtas pēc 29 nokalpotiem gadiem! Bet mīlestība manā sirdī paliek..."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vietējam laikrakstam “Kurzemes Vārds” viņa skaidroja, ka tas noticis vakcinācijas dēļ. Plašākus komentārus gan viņa nesniedza. 

Taču teātra direktors Herberts Laukšteins uzstāja: “Nē, tā nav taisnība, iemesls ir pilnīgi cits.”

“Jā, Sigita atteikusies vakcinēties, man tādēļ nācās viņu “izņemt” no koncertprogrammas ar Imanta Kalniņa dziesmām. Taču, tā ka viņa saņem algu, man bija jārīkojas saskaņā ar epidemioloģiskās drošības prasībām, kas aprakstītas Ministru kabineta noteikumos Nr.360 un atrast aktrisei citu darbu.

Sākumā viņa to nav pildījusi, bet pēc tam atteikusies – nenāca uz darbu.

Es nevaru maksāt algu tāpat vien, īpaši ņemot vērā to, ka algas pašlaik veido tikai dotācijas, jo teātris vairāk nekā pusgadu nespēja pats pelnīt naudu. Un man jāatskaitās Liepājas domei par katru eiro, kuru mēs tērējam. Tā kā iemesls līguma laušanai ir tas, ka Sigita atteikusies no viņai uzticētā uzdevuma pildīšanas un pārtrauca nākt uz darbu. Rīkojumā rakstīts – “valdes rīkojumu nepildīšana”,” skaidroja Laukšteins.  

Viņš piebilda, ka Liepājas teātrī pašlaik pret Covid-19 vakcinēti 93% darbinieku, turklāt aktieri visi ir vakcinēti.  

“Pretējā gadījumā mēs strādāt nevarēsim! Un nāksies slēgties ciet. Mēs strādājam pēc “luksofora” principa un rīkojam tikai “zaļos” pasākumus, uz mūsu iestudējumiem gan zālēs, gan ārā var tikt tikai publika ar Covid-19 sertifikātu. Godīgi sakot, es nespēju saprast pašreizējo vakcinācijas pretinieku faktiski histēriju. Mēs gribam dzīvot vai nomirt no vīrusa?” rezumēja Herberts Laukšteins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti