Liepājas teātris izrādīs Rīgā savu zelta klasiku - mūziklu «Pūt, vējiņi!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Augustā, kā ierasts, uz viesizrādēm Dailes teātrī ieradīsies Liepājas teātris. Šogad liepājnieki piedāvās skatītājiem vienu no skatītākajām izrādēm, kas kļuvusi par teātra zelta fondu, - mūziklu „Pūt, vējiņi!”. Iestudējumu būs iespējams noskatīties 6., 7. un 8. augustā, lsm.lv pavēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Izrādi "Pūt, vējiņi!" Liepājas teātrī 2011.gadā iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers, savukārt Raiņa lugai jaunu skanējumu piešķīra Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs un Evita Mamaja. Šo triju gadu laikā mūziklu iemīļojuši visas Latvijas skatītāji – izrāde nospēlēta jau vairāk nekā 50 reižu un to noskatījušies vairāk nekā 35 000 cilvēku.

Iestudējums tika atzīts arī par 2011./2012 gada labāko muzikālo izrādi un saņēma raidījuma „100g kultūras” balvu „Kilograms kultūras 2011” nominācijā „Teātris”.

„Liepājas teātra mūzikls "Pūt, vējiņi!" ar Kārļa Lāča mūziku Dž. Dž. Džilindžera režijā raisa pacilātību un iedvesmo. Erudīcija, dziļums, smalkums, kultūra, talants, zvērīgs un pašaizliedzīgs darbs: tas ir pirmais, bet nebūt ne vienīgais, kas šajā izrādē uzrunā. Kvalitātes, kas Latvijas teātrī un jo īpaši mūziklos nav bieži sastopamas,” par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Silvija Radzobe.

Rīgas viesizrādēs Baibas un Ulda skaisto, lai arī traģisko mīlas stāstu izdzīvos Edgars Pujāts un Aija Andrejeva (6. un 8. augustā) vai Everita Pjata (7. augustā). Pārējās lomās var redzēt Agnesi Jēkabsoni, Kasparu Kārkliņu, Egonu Dombrovski, Signi Ruicēnu, Inesi Kučinsku, Andu Albuži, Sigitu Jevgļevsku u.c.

Savu 108. sezonu Liepājas teātris uzsāks septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti