Dienas ziņas

Sācies 19. jaunrades deju konkurss

Dienas ziņas

Skaidro izmaiņas elektrības tirgū

Liepājas teātrim piecas "Spēlmaņu nakts" balvas

Liepājas teātris atgriežas mājās ar piecām «Spēlmaņu nakts» balvām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No svētdienas vakarā aizvadītās “Spēlmaņu nakts” ar piecām balvām mājās atgriezies Liepājas teātris. Vislielākais prieks teātra vadībai esot par Agnesi Jēkabsoni, kuru žūrija atzina par gada labāko aktrisi un kura šo titulu izpelnījās arī skatītāju balsojumā.

Jau pēc režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējuma “Piafa” pimizrādes skatītāju vidū bija dzirdamas runas, ka šī izrāde un galvenās lomas Edītes Piafas atveidotāja Agnese Jēkabsone pelnījušas augstu novērtējumu. Kā iepriekš jau vēstīts, novērtēta tika gan izrāde, gan aktrise. "Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojumā “Piafa” atzīta par gada izrādi, bet Agnese Jēkabsone ieguva gada aktrises balvu gan skatītāju, gan žūrijas vērtējumā.

Par gada otrā plāna aktrisi žūrija atzina liepājnieci Aneti Berķi, savukārt Liene Grava ieguva gada kustību mākslinieces titulu par darbu izrādē "Sasodītais sarkanais mēness" un jau pieminētajā “ Piafā”.

Liepājas teātra vadība stāsta, ka, izvēloties materiālu iestudējumiem un strādājot pie tiem, pats galvenais kritērijs ir māksla, nevis potenciāls žūrijas novērtējums.

Ja ņemam vērā tādu apstākli kā skatuvju skaitu, mēs tiešām esam dāsni novērtēti. Uz vienas skatuves jeb viena spēles laukuma šīs piecas balvas ir gana bagātīgi,” atzīst Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins

Pēc Laukšteina teiktā, vienlīdz liels prieks ir gan par skatītāju, gan žūrijas piešķirtajām balvām. Liepājas teātrī, kā katru gadu pēc "Spēlmaņu nakts", tiks izritināts sarkanais paklājs un notiks visu balvu ieguvēju sumināšana.

Liepājas teātrim šogad bija 12 nominanti deviņās "Spēlmaņu nakts" kategorijās. Uz balvu pretendēja arī  Edgars Ozoliņš (Gada aktieris otrā plāna lomā); Laura Groza-Ķibere (Gada režisore); iestudējumi “Sasodītais sarkanais mēness” un “Piafa” (Gada lielās formas izrāde) Kristians Brekte un Mārtiņš Vilkārsis (Gada scenogrāfs); Ilze Vītoliņa (Gada kostīmu māksliniece); Inga Raudinga (Gada kustību māksliniece) Mārtiņš Feldmanis (Gada gaismu vai video mākslinieks).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti