Liepājas teātris ar izrādi «Stavangera» piedalās festivālā Vīnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas teātris Austrijas galvaspilsētā Vīnē ar izrādi "Stavangera" ("Pulp People") piedalās vienā no vecākajiem, kvalitatīvākajiem un lielākajiem Eiropas starptautiskajiem festivāliem "Wiener Festwochen".

Režisora Konstantīna Bogomolova iestudēto izrādi "Stavangera" Liepājas teātris festivālā spēlēs 23., 24. un 25.maijā.

Kā telefonintervijā stāsta "Kultūras Rondo" žurnāliste Laima Slava, Liepājas teātra piedalīšanos "Wiener Festwochen" festivālā nevar novērtēt par zemu. "Vīnes festivāla izrāžu programmas direktore noskatījās "Stavangeru" Rīgā un izvēlējās to festivālam. Kādā nesen sniegtā intervijā viņa saka, ka nevēlas veidot programmu no zvaigznēm, viņu neinteresē slavenu vārdu virknēšana. Viņasprāt, svarīgi sajust talantu. Cik zinu, viņai simpatizē režisora Konstantīna Bogomolova personība un iestudējumi, arī tie, kas tapuši Maskavā. Pateicoties tiem, Liepājas teātra izrāde tika izraudzīta."

"Stavangeru" Vīnes festivālā izrādīs jau 23.maija vakarā. Savukārt 24.maija vakarā pēc izrādes teātra pārstāvji, Konstantīns Bogomolovs un māksliniece Larisa Lomakina piedalīsies diskusiju vakarā, kurā tiksies ar festivāla apmeklētājiem un stāstīs par iestudējumu un tā tapšanu.

Vīnes festivālā Laima Slava jau paguvusi noskatīties Budapeštas teātra iestudējumu "Mūsu noslēpums", kas vēsta par pagājušā gadsimta 80.gadiem, par padomju laika cilvēka iekšējām sajūtām, ko vislabāk var saprast tie, kas dzīvojuši padomju iekārtā. "Bet arī Vīnes publika šo izrādi uzņēma ļoti emocionāli. Viņiem tā šķita uzrunājoša, jo skanēja aplausi, aktieri tika izsaukti četras reizes," stāsta Laima Slava.

Laima Slava uzsver - būs interesanti, kā sinhronā tulkojuma veidotājs Matiass Knols būs ticis galā ar "Stavangeras" skarbo valodu. Savukārt par Vīnes festivāla skatītāju Laima Slava saka: "Šeit skatītājs ir dzīves pieredzes bagāts, ļoti smalks un solīds cilvēks, bet viņus interesē ne tikai opermūzika un skaista klasiska māksla, bet arī šāda veida māksla."

Kā vēstīts iepriekš, uzreiz pēc festivāla Vīnē Liepājas teātris dosies uz Toruņu Polijā, kur festivālā "Kontakt 2014" 28.maijā tiks rādīta šī pati izrāde. Festivāls notiek reizi divos gados un tajā tiek rādītas interesantākās Eiropas izrādes, kas tapušas šo divu gadu laikā.

Gan Konstantīns Bogomolovs, gan izrāde "Stavangera" 2012./2013.gada sezonā ieguva "Spēlmaņu nakts" balvas nominācijās "Gada teātra izrāde" un "Gada režisors". Iestudējumu novērtēt varēja arī Maskavas skatītāji, kad 2013.gadā izrāde tika spēlēta Krievijas galvaspilsētā festivālā "Zelta maska".

Pašlaik turpinās pārrunas arī ar citiem teātra festivāliem - jau oktobrī izrāde tiks rādīta Minskā.

"Stavangera", izmantojot melnā humora elementus, bezkaislīgā un skarbā manierē atklāj 21.gadsimta cilvēkus un to, cik vientuļi viņi ir kļuvuši. Izrādes centrā ir jauna sieviete Kristīne, kura dodas uz Stavangeru, lai satiktu interneta vidē iepazītu vīrieti Odu. Viņai ir apnicis gan vīrs, gan paralizētais vīra tēvs, par kuru Kristīnei katru dienu jārūpējas. Taču arī Odam ir sava pagātne, no kuras nebūs iespējams izvairīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti