Liepājas teātris 70.reizi spēlēs mūziklu «Pūt, vējiņi!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien, 16. septembrī, Liepājas teātrī gaidāmi svētki – tiks piedzīvota Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evita Mamajas mūzikla “Pūt, vējiņi!” 70. izrāde, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāve Zanda Borga.

Izrāde Liepājas teātra repertuārā ir jau kopš 2011. gada novembra, kad to iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers. Mūziklu iecienījuši gan Liepājas, gan pārējās Latvijas iedzīvotāji – līdz šim tas spēlēts pilnās zālēs un to noskatījušies jau vairāk nekā 40 000 skatītāju.

 „„Pūt, vējiņi!” ir lidojums: spēcīgs, vienots, aizgrābjošs. Tieši piemirstais vārds „aizgrābjošs”, man liekas, visprecīzāk izsaka sajūtas izrādes laikā: tā ierauj sevī kā stihija, tu esi viesuļa centrā, un vari tikai just kopā ar mūziku un tiem, kas uz skatuves. Domas, spriedumi – tas paliek uz vēlāku laiku, un šis brīnišķais pēcsajūtas brīdis ir ilgs,” pēc izrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Edīte Tišheizere.

Jubilejas izrādē Baibas lomā atkal iejutīsies aktrise Everita Pjata, kura pagājušajā sezonā lomu nav atveidojusi, jo aizstāja Agnesi Jēkabsoni Zanes lomā. Šajā reizē uz skatuves atgriežas arī pati Agnese Jēkabsone.

“70. izrāde mums ir liels notikums. Daudzus gadus atpakaļ daži iestudējumi tika spēlēti pat 300 reižu, taču tagad, kad piedāvājums audzis un laiki mainījušies, izrādes tik garu mūžu nedzīvo, līdz ar to katrs iestudējums, kuru spēlējam vismaz 50 reizes, mums ir ārkārtīgi nozīmīgs. “Pūt, vējiņi!” Liepājas teātrim ir ļoti svarīga un mīļa izrāde, tā tiks spēlēta arī turpmāk,” uzsver teātra mārketinga direktore J. Skoraja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti