Kultūras ziņas

Eiropas vadošie kori koncertēs Rīgā

Kultūras ziņas

Dzīvespriecīgā leģenda Maiga Grīnberga

"Bezgalīgo stāstu stāsts" Liepājas teātrī

Liepājas teātrī top izrāde bērniem «Bezgalīgo stāstu stāsts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas teātrī top izrāde bērniem "Bezgalīgo stāstu stāsts", kuru, par pamatu ņemot Rasas Bugavičutes lugu "Toms Tomsons, kurš slēpās grāmatās", iestudē režisore Lelde Kaupuža.

Jaunās dramaturģes Rasas Bugavičutes vārds Latvijas teātru vidē nav svešs, lai arī ar Liepājas teātri viņa sadarbojas pirmo reizi. Viņas atpazīstamu veicinājusi sadarbība ar režisoru Elmāru Seņkovu, veidojot dramatizējumus izrādēm "Raudupiete" Valmieras drāmas teātrī, "Ezeriņš" Latvijas Nacionālajā teātrī un citām. Savukārt liepājnieki viņas daiļradi iepazinuši Goda teātrī, kur bērniem un jauniešiem pēc viņas lugām tapuši vairāki iestudējumi - "…Ar laimīgām beigām", "Tikai nesaki nevienam".

"Fantāzija, iztēle, radošums vienmēr bijušas tās lietas, kas palīdzējušas izaugt cilvēka personībai. Pasakas, stāsti, filmas, mūzika, kas dzirdētas bērnībā, pavada mūs visu mūžu un lielā mēra iespaido mūsu personību. Tāpēc mēs gribam radīt stāstu par to, kā fantāzija palīdz izaugt bērnam," par lugas izvēli stāsta režisore Lelde Kaupuža.

 Izrādes galvenais varonis būs Toms Tomsons (Sandis Pēcis vai Pēteris Lapiņš) - puika, kurš slēpjas grāmatās, jo nekur taču nav tik labi patverties no ikdienas ķezām kā visfantastiskākajos stāstos. Un tomēr - kā atrisināt problēmas ar vienaudžiem, ja vienīgais "ierocis" ir spilgta iztēle? Ir jāiemācās tā likt lietā. Šis stāsts kalpos kā atgādinātājs tam, ka, attīstot savas izteiktākās īpašības, mēs varam stāties pretī ne vien šādiem tādiem kreņķiem, bet arī kašķīgam Gliemezim, Spīganai, Labākajam Pūķim Pasaulē, Lielajam Melnajam, Maldugunij un citiem.

Iestudējumā piedalīsies arī aktieri Everita Pjata, Anete Berķe, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Rolands Beķeris.

Režisore radošajā komandā uzaicinājusi un iestudējumam tapt palīdz scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, komponists Edgars Mākens, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Iestudējuma "Bezgalīgo stāstu stāsts" pirmizrāde paredzēta 15.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti