Liepājas teātrī svētku laikā - koncertu rekords

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas teātris šogad svētku laikā uzstāda rekordu, skatītājiem piedāvājot 16 Ziemassvētku koncertus.

Tradīcija svētkus sagaidīt kopā ar Liepājas teātra aktieriem Kurzemes pusē kļuvusi jau tik pieprasīta, ka parasti gandrīz visas biļetes uz koncertiem tiek izpirktas vēl pirms pašiem svētkiem.

Lai arī aktieriem tas ir piesātināts darba laiks, viņi rod gandarījumu un spēku ik reizi, kad satiekas ar saviem skatītājiem.   

Liepājas teātra koncertu „Pieskāriena mirklis”, kam vadmotīvs ir dzejnieka Imanta Ziedoņa rakstītie vārdi, veido režisors Herberts Laukšteins.

Kamēr aktieri uz skatuves iemēģina savas balsis, kas notiek pirms katra Ziemassvētku koncerta, režisors atklāj, kāpēc šoreiz izvēlējies koncertam Imanta Ziedoņa vārdus.

„Pagājušā gadā es biju eksportēts uz Dailes teātri. Tur es pieskāros Ziedoņa epifānijām. Kaut kā tā baigi es viņā iemīlējos. Kaut gan es esmu viņā ieķēries jau no 7.klases. Tad es atcerējos vienu smuku klipu, kur Jaunā Rīgas teātra  jaunie aktieri kopā ar Mielavu attēloja „Tu saviļņoji mani”, un tad jau viss aizgāja,” atklāja Laukšteins.

Liepājas teātris svētku laika uzskata koncertu rekordu
00:00 / 04:32
Lejuplādēt
Aktieriem šajās svētku dienās jāgrimējas un katru dienu jāģērbjas skaistās svētku drānās, jādzied, jādejo un jāsniedz sava  mīlestība skatītājiem.

Jautājot, vai svētku laikā nav par grūtu, izskan atbildes, kas šķiet liek aizdomāties nevienam vien. Mēs taču labi darām savu darbu, kas būtu jādara katram, savās pārdomās dalās aktrise Sigita Jevgļevska.

„Man patīk dziedāt koncertus šajā laikā. Tā es uzaudzēju šo Ziemassvētku sajūtu daudz vairāk, nekā staigājot pa veikaliem. Ir jauka tā enerģijas apmaiņa ar skatītājiem, kad viņiem ir iespēja atslābt no dāvanu gādāšanās un ēst gatavošanas. Manuprāt, katram ir jādara savs darbs - floristiem jātaisa vainagi, konditoriem jācep kūkas, ar ko mums pacienāt draugus, ja vien mums ir skaidrs tas mērķis – tas ir pats galvenais,” sacīja Jevgļevska.  

Ar mīlestības pilnām un jautrām dziesmām Liepājas teātra aktieri izspēlē uz skatuves pieskāriena mirkli.

Aktieris Sandis Pēcis klausītājiem atklāj savas sajūtas par svētkiem un Ziemassvētku īpašo koncertu:  „Ziemassvētkiem jau kopš bērnības ir kaut kāda maģija. Nav jau tā, ka laukā ir sniega kupenas un salavecīši braukātu apkārt. Bet šī sajūta spiežas caur sienām, bet Ziemassvētki ir kaut kas dzidrs gaisā. Priecīgus Ziemassvētkus visiem, feini, ka viņi atkal ir klāt.”

Uzburot sniegu, eņģeļus un sniega pikas, Ziemassvētku koncerti „Pieskāriena mirklis” Liepājas teātrī turpinās priecēt skatītājus līdz pat gada nogalei. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti