Kultūras ziņas

Jaunais Rīgas teātris sezonai gatavs!

Kultūras ziņas

Starptautiski atzīti fotogrāfi Rīgā

Liepājas teātrī pulcējas modes un teātra cienītāji

Liepājas teātrī pulcējas modes un teātra cienītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē vasarai neierasta gaisotne valdīja Liepājas teātrī. Jaunā sezona vēl nav sākusies, taču teātris bija ļaužu pilns. Svētdien, 9.augustā, atvērto durvju dienā ikvienam bija iespēja iepazīt Liepājas teātra aizkulises, bet 8.augustā teātrī notika pilsētas modes svētku kulminācija - modes izrāde.

Liepājas modes svētki, kas pilsētā norisinās otro gadu, kopā pulcē kā pašmāju, tā arī ārvalstu modes dizainerus un modes zīmolu pārstāvjus. Šogad modes svētku pasākumi norisinājās visas dienas garumā, noslēdzoties uz Liepājas teātra skatuves ar modes izrādi "Skaistuma simpozijs". Tajā tika pārstāvētas 20 dažādas apģērba un aksesuāru kolekcijas.

Savukārt 10.augustā Liepājas teātris savas durvis vaļā vēra ikvienam teātra mīlim. Liepājas teātrī trešo gadu norisinājās Atvērtā teātra diena, piedāvājot apmeklētājiem ekskursijas gida pavadībā latviešu, krievu un angļu valodās.

"Izdomājām - kāpēc ne, atvērsim teātri visiem vienu dienu vasarā. Ļoti daudz cilvēku, apmēram tūkstotis iziet cauri teātrim katrā šādā atvērtajā durvju dienā," stāsta Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Apmeklētājiem bija iespēja iepazīt gan teātra aizkulises, kas ikdienā skatītājiem nav pieejamas, gan tuvāk aplūkot repertuārā esošo un jau norakstīto izrāžu kostīmus. Dažus no tiem bija iespēja arī pielaikot.

"Ļoti labi pastāstīja visu, kas un kā šeit notiek, daudz to, kas paliek aiz kadra, ko cilvēki nezina. Ļoti patīkami, ka tas notiek tieši vasarā, kad sāksies jaunā sezona, jo tad mums ir interese nākt," norāda pasākuma apmeklētājs Agris.

Liepājas teātris savu 109.sezonu atklās 11.septembrī, skatītājiem piedāvājot režisora Konstantīna Bogomolova pirmizrādi komēdijai "Mēnesis uz laukiem".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti