Kultūras ziņas

Aizvadīti Eiropas latviešu kultūras svētki

Kultūras ziņas

Dobelē atklāta koncertzāle "Zinta"

Liepājas teātris sezonu noslēdz ar "Ķiršu dārzu"

Liepājas teātrī pēdējā pirmizrāde - «Ķiršu dārzs», nākamā - «Purva bridējs ugunī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, kura uzaugusi Liepājas teātra kulisēs un kopš mazotnes bijusi klāt tēva – režisora Valda Lūriņa – izrāžu mēģinājumos, atgriezusies dzimtās pilsētas teātrī kā režisore. Viņa iestudējusi krievu klasiku – Antona Čehova lugu “Ķiršu dārzs”.

Antona Čehova pēdējā luga “Ķiršu dārzs”, pēc kuras pirmuzveduma Maskavas Dailes teātrī autors drīz aizgāja mūžībā, dzīvojusi uz dažādu Latvijas teātru skatuvēm – savulaik stāstu par cilvēkiem, kuri tikai sapņo, nevis meklē risinājumu problēmām, iestudējis gan Oļģerts Kroders, gan Fēlikss Deičs. Ar šo Čehova komēdiju ar farsa iezīmēm Liepājas teātrī kā režisore debitē Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa.

“Cik labi viņa bija sagatavojusies - mēģinājumi bija kā lekcijas par Čehovu, un mēs tik daudz uzzinājām, tas bija ļoti, ļoti noderīgi,” atzīst aktrise Agnese Jēkabsone.

Rēgu sonāte, kā to nosaukusi radošā komanda, ir pēdējais no astoņiem Liepājas teātra šīs sezonas jauniestudējumiem un noslēdz teātra 112. sezonu. Ieskaitot viesizrādes, šosezon teātris nospēlējis 225 izrādes.

Publikas viedokli par nospēlēto sezonu teātris tradicionāli noskaidro arī skatītāju balsojumā. Tajā par labāko šī gada izrādi atzīta Valtera Sīļa “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”, bet par labākajiem aktieriem pirmajā plānā – Egons Dombrovskis un Agnese Jēkabsone, bet otrajā plānā – Anda Albuže un Mārtiņš Kalita.

Nākamajā – 113. sezonā – teātris sola skatītājiem sarūpēt piecus jauniestudējumus, kurus veidos tādi režisori kā Elmārs Seņkovs, Māra Ķimele, Rolands Atkočūns un Viesturs Meikšāns. Pirmā jaunās sezonas pirmizrāde 7. septembrī, kad skatuves dzīvi sāks Regnāra Vaivara mūzikls “Purva bridējs ugunī”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti