Liepājas teātrī jūlijā gaidāmas divas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūlijā Liepājas teātra mazajā zālē, kas atrodas koncertzālē “Lielais dzintars”, pirmizrādes piedzīvos divas monoizrādes – jaunās režisores Beatrises Zaķes veidotā izrāde "Maģiskās domāšanas gads" un iestudējums "1 000 000 labu lietu", ko režisējis Dmitrijs Petrenko, informēja teātra pārstāvji.

16. jūlijā skatītāju vērtējumam tiks nodota monoizrāde “Maģiskās domāšanas gads”, kuru pēc amerikāņu rakstnieces un publicistes Džoanas Didionas darba veidojusi jaunā režisore Beatrise Zaķe.

“Maģiskās domāšanas gads” ir autores piedzīvoto zaudējumu retrospekcija, īsā laikā posmā pazaudējot vīru un meitu. Tas ir stāsts par to, kā sadzīvot un pieņemt zaudējumu un, neskatoties uz sāpēm, turpināt dzīvot un pašam valdīt pār savu dzīvi, norādīja izrādes veidotāji. 2007. gadā režisors un dramaturgs Deivids Heirs iestudēja šo darbu Brodvejā ar leģendāro Vanesu Redgreivu, Liepājā loma uzticēta vienai no teātra nozīmīgākajām un pieredzējušākajām aktrisēm – Andai Albužei.

Iestudējums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, to kopā ar režisori veidojusi arī māksliniece Inga Siliņa un gaismu mākslinieks Toms Streilis.

Izrāde “1 000 000 labu lietu”
Izrāde “1 000 000 labu lietu”

Savukārt 23. un 24. jūlijā pirmizrāde notiks iestudējumam par prieka meklējumiem “1 000 000 labu lietu”, kuru pēc Dankana Makmillana lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko un gaismu mākslinieks Dainars Albužis.

"Ja Tev ir septiņi gadi un tu uzzini, ka mamma ir nokļuvusi slimnīcā, ko tu vari darīt? Protams – uzskaitīt viņai visas tās labās lietas, kuru dēļ ir vērts dzīvot. Saldējums, ūdens kaujas, palikt ilgāk nomodā un drīkstēt skatīties televizoru – ir tikai dažas no tām. Un tā nu tu turpini rakstīt arī tad, kad sen jau vairs neesi bērns, lai meklētu un atrastu apliecinājumu dzīvei, rodot prieku vismazākajās lietās, kas beigās izrādās tik lielas," vēstīts izrādes pieteikumā.

Aktieri Edgars Ozoliņš (23. jūlijā) un Gatis Maliks (24. jūlijā) aizvedīs skatītājus dzīvi apliecinošā piedzīvojumā, kur ik lietai izrādīsies vislielākā nozīme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti