Kultūras ziņas

Atvērta unikāla Rīgas mākslas porcelāna izstāde

Kultūras ziņas

"Ghetto Games" filma par dzīves izvēli

Avārijas nosēšanās Liepājas teātrī

Liepājas teātrī «Boeing, Boeing» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas teātrī 21.februārī pirmizrādi piedzīvos Marka Kamoleti komēdija „Boeing, Boeing”. Armands Zvirbulis ar šo iestudējumu debitē teātra režijā.

Ir pagājušā gadsimta vidus... VIŅŠ ir viens. Viņš patiesi un aizrautīgi mīl. Sievietes. Viņa iecienītākā lasāmviela ir starptautisko lidojumu grafiks... VIŅAS ir trīs. Trīs stjuartes. Viņas nekad nesatiekas - kad viena atlido, otra jau lido prom, bet trešā kaut kur pasaules viņā malā gaida savu reisu, lai pēc lidojuma grafika noteiktā laika atkal satiktu VIŅU...VIŅŠ ir ģēnijs, viņš ir radījis sistēmu, kas ļauj veidot kopdzīvi ar visām trim – līdz brīdim, kad kāds aizkadra ģēnijs, izrādās, ir radījis lidmašīnu, kas spēj lidot ātrāk, un lidojumu grafiki izmainās...

Izrāde sākas kā lidojums lidmašīnā – ir stjuartes, ir drošības instrukcijas, un skatītāji jau izrādes programmiņā tiek brīdināti, ka gaidāms visai nemierīgs lidojums. Franču komēdija “Boeing, Boeing” stāsta par vecpuisi Bernāru, kuram ir trīs mīļākās – visas stjuartes.

Viņas nesatiekas. Viss kā pa diedziņu iet – divas dienas viena, divas dienas otra, divas dienas trešā un tad viņam viena diena atpūtai,” sava varoņa nedēļas gaitas raksturo Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita, atzīstot, ka viss tomēr nobrūk un varonis kļūst par upuri paša izveidotajai sistēmai.

„Situācijas ļoti kutelīgas, nervus kutinošas gan pašiem aktieriem, gan skatītājiem,” atklāj Liepājas teātra aktrise Everita Pjata.

Jāpiezīmē, ka stjuartes šajā stāstā nebūt nav pasīvas cietējas. Arī viņām ir savi noslēpumi un pārsteigumi. Un vēl spilgts personāžs ir Bernāra studiju biedrs no Francijas laukiem, kurš ierodas lielpilsētā Parīzē, un arī sāk piedalīties šajās pieaugušo spēlītēs.

Izrādes režisors Armands Zvirbulis sniegt intervijas pirms pirmizrādes atteicās.

Šis iestudējums ir viņa debija teātra lauciņā, jo līdz šim Zvirbulis darbojies kinojomā, uzņemot filmu “Mazie laupītāji”, seriālu “Eņģeļu māja” un veidojot izrāžu ierakstus televīzijā. To, ka režisors nāk no mazliet citas pasaules – kino sfēras, pēc teātra aktieru teiktā varot just, un viņi to uztver kā jaunu, interesantu pieredzi.

Dramaturga Marka Kamoleti luga “Boeing, boeing” 1991.gadā iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk spēlētā franču luga visā pasaulē. Skatītājus gaida aizraujošs un pikants lidojums, kura laikā viņi iepazīs arhitektu Bernāru (Mārtiņš Kalita), viņa uzticamo kalponi Bertu (Anita Kvāla), kura, mainoties Bernāra līgavām, regulāri maina gan ēdienkarti, sekojot katras gaumei, gan meiteņu fotogrāfijas guļamistabā, viņa skolas laika draugu Robēru (Kaspars Kārkliņš), kuram Parīzes tikumi un netikumi ir sveši, jo viņš pats nāk no Provansas un, protams, trīs burvīgās stjuartes – amerikānieti Žaneti (Everita Pjata), vācieti Ženiju (Laura Jeruma) un francūzieti Žaklīnu (Signe Ruicēna). Parīze, flirts, mīlestība un lidmašīnām pilnas debesis – ir atslēgas vārdi šim iestudējumam.

Izrādei scenogrāfiju un kostīmus veidojis mākslinieki Aigars Ozoliņš un Liene Rolšteina, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis, video projekcijas – Andris Vētra.

Iestudējumu tuvākajā laikā iespējams noskatīties 22.februārī, kā arī 5. un 28.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti