Liepājas teātrī 50.reizi spēlēs izrādi «Piafa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas teātrī pēc mēneša, 15.martā, 50. reizi tiks spēlēta izrāde "Piafa", kuru 2013.gadā iestudēja režisore Laura Groza-Ķibere, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Kopš izrādes tapšanas pagājuši pieci gadi, bet tā joprojām ir skatītāju ļoti mīlēta izrāde, kuru noskatījušies gandrīz 25 000 teātra mīļotāju ne tikai Liepājā, bet arī Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, norāda Borga.

Izrādē tiek izsekots franču dziedātājas Edītes Piafas (īstajā vārdā Edīte Džovanna Gasjona) dzīves un karjeras ceļam, attēlots gan viņas slavas uzplaukums, gan noriets, kā arī personiskās dzīves traģēdija.

Piafa jeb La Môme Piaf (mazais zvirbulēns, kā viņu iesauca viņas talanta atklājējs Luijs Leplē) tiek uzskatīta par vienu no Francijas kultūras ikonām, kura atstājusi dziļus pēdu nospiedumus ne tikai Francijas, bet visas pasaules mūzikā.

Liepājas teātra iestudējums atnesa panākumu vilni Piafas lomas atveidotājai Agnesei Jēkabsonei, kura par iejušanos leģendārās dziedātājas ādā saņēma gan "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada aktrise", gan Liepājas Kultūras balvu u.c.

Izrādē 15.martā uz skatuves kopā ar Jēkabsoni redzēs arī aktierus - Ilzi Trukšāni, Karīnu Tatarinovu, Edgaru Pujātu, Kasparu Godu, Kasparu Kārkliņu, Mārtiņu Kalitu, Sandi Pēci, Viktoru Elleru, Gati Maliku. 

Jau ziņots, ka Liepājas teātris ar izrādi "Piafa" 2013.gadā atklāja savu 107.sezonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti